Eurogroup partner Groothuis in jury Thuiswinkel Awards

05 maart 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Op 27 maart vindt de uitreiking plaats van de Thuiswinkel Awards 2014. Diverse publieks- en vakprijzen worden uitgereikt aan de beste Nederlandse webwinkels verdeeld over 9 categorieën. Axel Groothuis, partner bij Eurogroup Consulting, neemt plaats in de jury van de ‘PostNL Dynamic Delivery Award’ – een prijs voor de online retailer met het beste delivery-proces.

De Thuiswinkel Awards vindt dit jaar voor de dertiende keer plaats en geldt inmiddels als de belangrijkste prijzencircus voor webwinkels. Duizenden webshops worden aan de hand van een breed scala van prestatiecriteria (online prestaties, supply chain, payments, klantenservice, enz) uitgebreid onder de loep genomen. In totaal worden vakprijzen in 9 categorieën uitgereikt, toegekend door een vakjury. Ook worden twee publieksprijzen (XS en XL) uitgedeeld op basis van de beoordelingen van consumenten.

Thuiswinkel Awards

Eurogroup Consulting partner in vakjury

Axel Groothuis, partner bij het Naardense adviesbureau Eurogroup Consulting, maakt deel uit van de vakjury voor de categorie ‘PostNL Dynamic Delivery Award’ – een prijs die wordt uitgereikt aan de online retailer met het beste end-to-end logistieke proces. Groothuis heeft een jarenlange track record op het gebied van e-commerce, met een focus op de retailmarkt. Onlangs gaf hij samen met Frits van den Bos (GS1 Nederland) leiding aan de expertgroep ‘Supply Chain’ van het omvangrijke Shopping2020 onderzoeksprogramma*. Ook Capgemini levert in de persoon van Gert Schut (Senior Vice President) een jurylid af.

Axel Groothuis

PostNL Dynamic Delivery Award

Voor de ‘PostNL Dynamic Delivery Award’ werd het delivery-proces van de genomineerde webwinkels door enkele mystery shoppers beoordeeld op vijf aspecten: Order confirmation, Track & Trace, Deliverance, Unboxing en Returns. Vorig jaar ging de prijs naar Coolblue.

Planning

Begin volgende week (10 maart) worden de drie finalisten per categorie bekendgemaakt. De winnaars worden vervolgens op 27 maart tijdens het Thuiswinkel Awards Gala 2014, gehouden in Huis ter Duin te Noordwijk aan Zee, bekendgemaakt.

* Diverse partijen hebben de afgelopen maanden onder de paraplu van ‘Shopping2020’ gewerkt aan een toekomstvisie voor de retailmarkt in Nederland