Double Effect kennispartner van MiFID II conferentie

03 maart 2014 Consultancy.nl

Aanstaande woensdag en donderdag vindt de conferentie ‘Reikwijdte en impact van MiFID II’ plaats in de Amsterdamse Zilveren Toren. Tijdens het event komen professionals uit diverse sectoren bijeen om de laatste ontwikkelingen op het gebied van MiFID II en MiFIR te bespreken. Double Effect heeft zich als kennispartner verbonden aan de conferentie, daarnaast leveren adviseurs Joris Hillebrand en Mike Leerdam een belangrijke inhoudelijke bijdrage.

Door de grote veranderingen die in de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden in de wereld van financiële instrumenten is de huidige MiFID richtlijn (2007) op een aantal vlakken achterhaald. Dit heeft ertoe geleid dat de EC de bestaande MiFID heeft voorzien van een update en een nieuwe verordening – Markets in Financial Instruments Regulation (MiFIR) – heeft geïntroduceerd. De twee nieuwe, strengere spelregels voor de financiële markten worden samen aangeduid als MiFID II.

Double Effect - MiFID2

Inmiddels heeft de EC begin dit jaar op hoofdlijn politieke overeenstemming bereikt over MiFID II. De komende maanden wordt gewerkt aan implementatie in nationale wetgeving. Naar verwachting zullen marktpartijen per 1 januari 2017 aan MiFID II moeten voldoen.

Reikwijdte en impact van MiFID II

Voor financiële instellingen zal MiFID II grote implicaties hebben, zowel op het gebied van beleid als procedures en het bedrijfsmodel. Om onder meer banken en verzekeraars te helpen bij de nieuwe regelgeving, heeft het IIR een speciaal MiFID II congres georganiseerd. ‘Reikwijdte en impact van MiFID II’ heeft twee belangrijke doelstellingen: het helpen van deelnemers om de volledige impact van MiFID II te begrijpen en tips en concrete handvatten te bieden voor de voorbereiding en implementatie.

Joris Hillebrand - Mike Leerdam

Double Effect, een adviesbureau gespecialiseerd in het ondersteunen van financiële instellingen bij het implementeren van nieuwe bedrijfsmodellen, heeft zich als partner verbonden aan de 2-daagse conferentie. Bovendien zullen twee van hun consultants een inhoudelijke bijdrage leveren. Joris Hillebrand, Director bij Double Effect, zal als voorzitter fungeren voor de tweede dag van het congres en Mike Leerdam, Consultant, zal de voorzitter zijn van de ronddetafel getiteld: ‘De impact van MiFID II / MiFIR op het business model van de derivatenhandel kan het beste in samenhang met EMIR worden vastgesteld’.

Naast de Double Effect adviseurs zullen ook sprekers van onder meer banken (ABN Amro, ING, Rabobank), advocatenkantoren (Clifford Chance, Linklaters, NautaDutilh, Simmons & Simmons) en toezichthouders (AFM, EC) acte de présence geven.

Nieuws