Baker Tilly Berk boekt omzetgroei van 2 miljoen

21 juni 2011 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Baker Tilly Berk heeft tegen de markttrend in omzetgroei gerealiseerd. Daar waar de meeste concurrenten omzetdalingen noteerden, steeg de omzet van het Nederlandse netwerk van het landelijke accountants- en advieskantoor in 2010 met ruim 2% van €90,6 miljoen tot €92,9 miljoen.

De omzetstijging is vooral te danken aan uitbreiding van het netwerk met een nieuwe vestiging in Goes (overgenomen van PwC in oktober 2009) en een aantal kleinere praktijken die in januari 2010 aan de bestaande vestigingen zijn toegevoegd. Door verdere automatisering is een belangrijke efficiencyverbetering gerealiseerd waardoor de werkzaamheden met minder mensen zijn uitgevoerd. Eind 2010 waren rond 850 medewerkers in het netwerk actief tegenover ruim 900 eind 2009.

Baker Tilly Berk boekt omzetgroei van 2 miljoen

Markt

Ondanks een krimpende markt heeft Baker Tilly Berk de doelstelling uitgesproken om de komende jaren verder te groeien. “Klanten letten scherp op hun budgetten, stellen niet-spoedeisende opdrachten uit en er is sprake van hevige prijsconcurrentie in de markt,” zegt Romke van der Veen, bestuursvoorzitter van Baker Tilly Berk. "Dat doet een extra beroep op ons ondernemerschap om onze toegevoegde waarde voor klanten te etaleren. Het adviseren van ondernemers komt steeds centraler te staan met nieuwe kansen die deze uitdagende markt ons biedt”.

Van der Veen: “Wij willen de komende jaren onze positie als toonaangevend kantoor in het MKB verder uitbouwen. Naast autonome groei zijn collega-kantoren die onze visie en cultuur delen en waar kwaliteit de drijvende factor is van harte welkom. Onze doelstelling is om onze vestigingen te versterken en in een aantal jaren te groeien naar een omzet van €130 miljoen”.