Baas Arabische Liga meest gevolgde leider op Twitter

09 december 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Nabil Elaraby, de secretaris-generaal van de Arabische Liga, is de meest gevolgde leider op Twitter. Tenminste als het om leiders van internationale organisaties gaat. De Egyptische diplomaat heeft 346.000 volgers op het sociale netwerk, blijkt uit het ‘Twiplomacy’ onderzoek van Burson-Marsteller.

In het onderzoek keek het wereldwijd strategisch communicatiebureau naar het gebruik van Twitter door internationale organisaties en naar de twitteraccounts van hun leiders. Op plaats twee staat Christine Lagarde, algemeen directrice van het Internationaal Montetair Fonds (IMF), met ruim 160.000 volgers. De top drie wordt gecompleteerd door de secretaris-generaal van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO), voormalig Deens premier Anders Fogh Rasmussen, met 156.000 volgers.

Meest gevolgde leiders op Twitter

Het onderzoek toont aan dat de secretaris-generaal van de Oost-Afrikaanse Gemeenschap de leider is die de meeste gesprekken op Twitter voert. Meer dan 65% van Richard Sezibera’s tweets zijn @antwoord op andere gebruikers. Een overzicht van de top 5 ‘conversational heads’:

Meest actieve leiders op Twitter

Volgens Burson-Marsteller’s Digital Pratice Leader EMEA en auteur van dit onderzoek, Matthias Lüfkens, moet alle lof uitgaan naar de social media managers binnen de internationale organisaties, die naast hun dagelijkse werkzaamheden ook nog eens hun Twitteraccount en andere social media platforms bedienen. De voormalig journalist van het World Economic Forum concludeert: “Organisaties die meer middelen in hun digitale communicatie stoppen zijn degenen die het meest effectief zullen zijn in de komende jaren”.

Nabil Elaraby
Ondertussen blijft Nabil Elaraby erop los twitteren. Op goede dagen post hij zo’n acht tweets per dag, zoals op 1 december jongstleden. De meeste tweets van de 78-jarige Egyptenaar zijn in het klassiek-Arabisch, maar gelukkig worden deze door Twitter ook in het Engels vertaald. Toch zullen zijn tweets niet net zo’n impact hebben als die van Barack Obama. Met meer dan 33,5 miljoen volgers kan de Amerikaanse president met 1 tweet theoretisch gezien 2x de Nederlandse bevolking bereiken.