Barack Obama en Paus grootste wereldleiders op Twitter

25 juli 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Barack Obama is met meer dan 33 miljoen volgers de meest gevolgde wereldleider op Twitter. Meest invloedrijke leider is de Paus, die gemiddeld meer dan 11,000 retweets krijgt per tweet, bijna vijf keer meer dan de 2,309 retweets die Obama krijgt. Dit blijkt uit onderzoek van PR en communicatiebureau Burson-Marsteller.

Meeste volgers

Met meer dan 33 miljoen volgers op Twitter is Obama met afstand de populairste twitteraar van de wereld. Hij wordt gevolg door de Paus, het Amerikaanse Witte Huis en twee Turkse politici - Abdullah Gül (President) en Recep Tayyip Erdoğan (Premier).

Actiefste wereldleiders

De President van Venezuela, Nicolas Maduro, is met gemiddeld 41.0 tweets per dag de actiefste wereldleider. Zijn account wordt gevolgd door de Twitter accounts van de Dominicaanse Republiek en de Regering van Kroatië.
 
Wereldleiders op Twitter
 
Volgens Jeremy Galbraith, CEO van Burson-Marsteller EMEA, toont het onderzoek aan dat Twitter inmiddels een gevestigd communicatiekanaal is voor overheden en politici. “Ondanks dat Twitter zeker niet het enige communicatiekanaal is en het ook niet face-to-face meetings zal vervangen, staat het toch directe peer-to-peer interactie toe”.