You Improve opgericht na succesvolle doorstart VLDV

07 november 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Het onlangs failliet verklaarde VLDV heeft met succes een doorstaart gemaakt. Het adviesbedrijf uit Tilburg heet voortaan You Improve. Tweederde van de werknemers, zo’n 20 medewerkers, maken onderdeel u van de doorstart.
 
VLDV werd in 1990 opgericht door als 'Van Lente & De Vos'. Eind oktober werd het adviesbureau genoodzaakt om faillissement aan te vragen, als gevolg van de krimpende adviesmarkt en de forse bezuinigingsslag op trainingen*. De curator maakte destijds al bekend dat VLDV kans zou maken op een succesvolle doorstaart.
 
You Improve
 
De oorspronkelijke oprichters van VLDV, Dirk Jan van Lente en Patrick de Vos, hebben een belangrijke rol gespeeld bij de doorstart. Ruim twee jaar geleden verkochten zij de aandelen van hun adviesbedrijf aan een investeringsmaatschappij en traden zij terug als operationeel verantwoordelijken. Het faillissement van hun voormalige bedrijf heeft hen doen besluiten toch weer een actieve rol te spelen.
 
In een reactie op de doorstart laten de oprichters weten dat ze vertrouwen hebben in de nieuwe formule. “Doordat tweederde van de voormalig VLDV-adviseurs behouden is gebleven is de kennis, kunde en ervaring dus nog aan boord gebleven. De voorlopige reacties bij onze relaties zijn positief en getuigen van vertrouwen in onze aanpak en onze mensen. Dat geeft ons het vertrouwen dat we met You Improve opnieuw tot een toonaangevende speler op de markt kunnen uitgroeien” zegt Van Lente.

Branchegenoten

Met de succesvolle doorstart volgt You Improve het voorbeeld van het Amsterdamse adviesbureau Squarewise, dat begin dit jaar een doorstart maakte na faillissement. Nolan, Norton & Co., een consultancybureau uit Zeist dat onlangs ook in faillissement ging, hoopt nog op een doorstart.
 
* VLDV werd met name hard geraakt door de onzekerheid onder opdrachtgevers als gevolg van de afschaffing van de afdrachtvermindering onderwijs (WVA-onderwijs). De regeling wordt per 1 januari 2014 vervangen door een subsidieregeling met gerichte subsidies.