Top 20 organisatieadviesbureaus met beste reputatie

08 oktober 2013 Consultancy.nl

Twynstra Gudde, &samhoud en GITP hebben de beste reputatie binnen de management consultancy branche. Dit blijkt uit een reputatie ranking van zakenblad Incompany.
 
Recent werd de 2013 versie van de ‘Incompany 100’ ranking uitgebracht, een lijst van de adviesbureaus met de hoogste klanttevredenheid. In de rubriek ‘Management en Organisatie’ gingen de bovenste vijf plekken naar GITP, Deloitte, Schouten & Nelissen, BDO en Berenschot. Zie het artikel ‘Beste organisatieadviesbureaus van Nederland’ voor de volledige lijst.

Reputatie

Incompany keek dit jaar voor het eerst ook naar de reputatie van adviesbureaus. Zakelijke beslissers uit het midden- en grootbedrijf kregen twaalf reputatievariabelen voorgelegd waarop ze konden aangeven wat hun beeld van de verschillende bedrijven is. Uit dit onderzoek komt Twynstra Gudde als beste uit de bus, gevolgd door &samhoud en GITP. Een overzicht van de scores:
 
Incompany 100 - Beste Reputatie
 
Twynstra Gudde scoorde op alle twaalf aspecten bijzonder goed en mag zich het komend jaar het adviesbureau met de beste reputatie noemen. “Onze nummer 1 positie is een enorme waardering van onze opdrachtgevers voor onze mensen die dagelijks het beste uit zichzelf halen”, zegt Carol Lemmens, directeur bij Twynstra Gudde.
 
De nummer twee, &samhoud, onderscheidt zich op aspecten als ‘modern’, ‘dynamisch’, ‘vernieuwend’ en ‘sympathiek’. Salem Samhoud, oprichter van het adviesbureau, laat weten “trots” te zijn op de erkenning van opdrachtgevers, maar tegelijkertijd ziet hij nog ruimte voor verbetering. “De hoge score brengt ons een stap dichterbij ons doel om een topbrand te worden. We blijven echter altijd streven naar een beter resultaat. Er is nog genoeg te verbeteren en we gaan voor een 10”.
 
“‘Het is heel mooi om juist in deze tijd bevestigd te krijgen dat we met dienstverlening, gebaseerd op kwaliteit en innovatie, bij de vragen van onze klanten weten aan te sluiten” zegt Hans van der Molen, directievoorzitter van GITP, nummer drie op het gebied van reputatie maar #1 op het gebied van klanttevredenheid.
 
Top5 adviesbureaus met beste reputatie
 
Ook Pablo Smolders, partner bij dutch (#5 beste reputatie), laat weten trots te zijn op de scores van het in Hilversum gevestigde adviesbureau. “We danken al onze opdrachtgevers die ons in het onderzoek zulke mooie scores hebben toegekend”.
 
Zie de pagina Rankings voor een overzicht van alle internationale en nationale rankings en awards.

Nieuws

Meer nieuws over