Double Effect boek gebruikt in finance masteropleiding

01 oktober 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

De National University of Singapore (NUS) heeft een boek van adviesbureau Double Effect opgenomen als lesmateriaal voor een van zijn studieprogramma’s.

Materiaal uit het boek ‘Operations Handbook for the Financial Markets Professional’ van Double Effect adviseur Lex van der Wielen is geïntegreerd in het lesmateriaal van diverse modules van het Risk Management Institute* (RMI) van de universiteit. Het boek van Van der Wielen dient als een praktische gids voor het begrijpen van bedrijfsprocessen binnen banken – van processing tot regulatory reporting.

Het RMI laat weten dat het boek als aanvullend materiaal gebruikt zal worden in de ‘Financial Engineering’ masteropleiding. “Klassikale trainingen houden zich van oorsprong bezig met Front Office, terwijl Operations – de ruggegraat die het hele banksysteem in stand houdt – als thema weinig wordt behandeld. Van der Wielen’s boek legt studenten in simpele termen uit wat zij ten aanzien van dit specifieke gebied binnen het banksysteem moeten weten” aldus Double Effect.

Double Effect - RMI

Gastcolleges

Bovendien is Double Effect door de universiteit uitgenodigd om volgend jaar diverse gastcolleges te geven over financiële onderwerpen. “Deze stap is een mijlpaal voor onze doelstelling meer samenwerking met partneruniversiteiten te bereiken en onze positie als kennisleider binnen de financiële industrie te versterken” aldus het adviesbureau.

Singapore

Double Effect heeft sinds augustus 2011 een vestiging in Singapore. Zie ook het artikel ‘Sterke groei voor Double Effect Singapore in 1e jaar’ voor meer informatie.

* Het Risk Management Institute van de NUS richt zich op onderzoek en biedt academische diensten op het gebied van financial risk management.