Ordina e-health Innovation Challenge bootcamp gestart

24 september 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Eind mei lanceerde Ordina een e-health Innovation Challenge. Inmiddels zijn de zes finalisten bekend en zijn de kanshebbers gisteren begonnen aan een intensieve startupbootcamp. De drie winnaars worden eind oktober, tijdens het event in het kader van 40-jarig bestaan van Ordina, bekendgemaakt – zij krijgen ieder een investering van €50.000.
 
De Ordina Innovation Challenge is een wedstrijd waarin startups hun innovatieve e-health oplossing een vliegende start kunnen geven. Zo’n 50 ICT-oplossingen hadden zich ingeschreven voor de innovatiecompetitie. Na een uitgebreid selectietraject heeft de vakjury zes finalisten geselecteerd. “Er zijn ontzettend veel ideeën en mogelijkheden bij startups en wij willen hen helpen deze ideeën succesvol naar de markt en de patiënt te brengen” zegt Stépan Breedveld, CEO van Ordina.
 
Ordina Innovation Challenge
 
Een overzicht van de zes finalisten:

  • CTCUE – Verlaagt de inspanning om proefpersonen te werven voor onderzoeken, door artsen te attenderen op relevante onderzoeken en patiënten die aan gedefinieerde criteria voldoen;
  • Ketosense – Stelt diabetici, topsporters of mensen die op hun voeding letten in staat om op non-invasieve wijze vetverbranding en veranderingen in het metabolisme te meten;·
  • Magic Mind – Leert kinderen in hun kracht te komen en fundamentele gedragsveranderingen tot stand te brengen;
  • Personalized Medical Apps (pApp) – "Hoe gaat het met je?” is de meest gestelde vraag in de zorg. pApp verrijkt de dialoog tussen arts en patiënt met data vanuit patiënt-specifieke mobiele apps en sensoren."·
  • Self Supporting Elderly – Geeft ouderen weer de regie door het aanreiken van expertadvies op maat en vergroot zo de zelfredzaamheid;· What food can do – Voeding kan een medicijn zijn bij gezondheidsklachten.
  • What Food Can Do wordt hét platform waar je persoonlijke en positieve ervaringen met betrekking tot voeding kan delen.

Bootcamp

Tijdens het bootcamp doorlopen de finalisten in vier weken (16 september t/m 11 oktober) een intensief programma om hun concept aan te scherpen. Voor het bootcamp is Ordina de samenwerking aangegaan met UtrechtInc, een specialist in de begeleiding van startups. “Door ICT-expertise, een relevant netwerk en startup-expertise bij elkaar te brengen, krijgen de startups de mogelijkheid hun innovatie daadwerkelijk bij klanten te brengen” zegt Roel Raatgever van UtrechtInc. Naast de bedrijfsincubator zijn ook Economic Board Utrecht, Enviu, Outside Inc en FAQTORi betrokken.

Ordina e-health Innovation Challenge bootcamp

“Met het bootcamp gaat de Challenge de volgende fase in en zie ik uit naar de pitches en de samenwerking met de startups” aldus Breedveld.