PBLQ HEC adviseur onderzoeksdirecteur Rekenkamer

18 september 2013 Consultancy.nl

De Algemene Rekenkamer heeft Cornelis van der Werf (50), adviseur bij PBLQ, per 1 oktober benoemd tot onderzoeksdirecteur. Hij volgt Thomas Meijer op, die in juli 2013 overstapte naar Horizon, een organisatie voor jeugdzorg en speciaal onderwijs. Bij De Algemene Rekenkamer zal Van der Werf zich bezighouden met het onderzoek op het gebied van Binnenlandse Zaken, Koninkrijksrelaties, bedrijfsvoering Rijk, Financiën, Veiligheid en Justitie en Algemene Zaken.

Van der Werf is econoom en bestuurskundige en werkt sinds 2008 als Senior Adviseur bij PBLQ HEC. In deze periode heeft hij zich vooral bezig gehouden met vraagstukken op het gebied van informatie-management. Verder was hij een van de drijvende krachten achter de Informatiemanagement academie (IMAC*) van PBLQ HEC.

PBLQ HEC - Cornelis van der Werf

Daarvoor werkte hij ruim 8 jaar voor Gemeente Leiden als voorzitter van de Rekenkamercommissie en meer dan 15 jaar voor onderzoeks- en adviesbureau Research voor Beleid, in de laatste zes jaar als directeur. Na het afronden van de studie Economie aan de Erasmus Universiteit begon hij zijn loopbaan bij Gemeente Rotterdam, waar hij vier jaar lang werkte was als wetenschappelijk medewerker.

* De IMAC verzorgt trainingen op het gebied van informatiemanagement voor de publieke sector.

Nieuws

Meer nieuws over