Baker Tilly verdubbelt in UK door RSM Tenon overname

02 september 2013 Consultancy.nl

Baker Tilly heeft in Verenigd Koninkrijk branchegenoot RSM Tenon overgenomen. Circa 2.300 medewerkers van RSM Tenon maken de overstap naar de concurrent. Door de overname groeit het personeelbestand van Baker Tilly naar 4.000 werknemers.
 
RSM Tenon ging de afgelopen maanden gebukt onder de verslechterde economie en grote schulden. Nadat het accountants- en adviesbureau begin deze maand niet langer aan zijn financiële verplichtingen kon voldoen werd Deloitte aangesteld als curator. Deel van de overeenkomst is dat alleen de goed presterende (‘gezonde) en schuldenvrije takken van RSM gekocht worden door Baker Tilly. “Deze transactie zorgt dat RSM Tenon zijn winstgevende handelsactiviteiten kan voortzetten, zonder de schuldenlast van de hele groep mee te hoeven dragen. We geloven dat dit een uitstekend resultaat is voor de klanten en werknemers van RSM Tenon. Dit zorgt voor verbeterde service en carrière ontwikkelingsmogelijkheden”, zegt Baker Tilly in een persbericht.
 
Baker Tilly - RSM Tenon
 
Deloitte, die als curator optreedt bij de transactie geeft aan dat alle 2,300 medewerkers na de overname van RSM Tenon vooralsnog hun functies zullen behouden.
 
Baker Tilly maakt een enorme groei mee door de overname. Het behoort nu tot een van de omvangrijkste middelgrote accountancy- en adviesorganisaties in het Verenigd Koninkrijk. De inkomsten die Baker Tilly verdient met fees zal door de transactie stijgen naar ongeveer £400 miljoen per jaar. Daarmee is Baker Tilly qua omzet op vergelijkbaar niveau gekomen met Grant Thornton en BDO – dat door de fusie met PKF eerder dit jaar bijna in omvang verdubbelde.

Nieuws

Meer nieuws over