Britse takken van adviesbureaus BDO en PKF fuseren

03 januari 2013 Consultancy.nl

De Britse praktijken van BDO en PKF gaan fuseren. Het gefuseerde bedrijf gaat verder onder de naam BDO. Door de fusie beschikt BDO over 3,500 werknemers in 19 kantoren, waardoor het bijna net zo groot wordt als Grant Thornton in het Verenigd Koninkrijk. De fusie wordt naar waarschijnlijheid in Q2 2013 afgerond. Dat hebben beide adviesbureaus bekendgemaakt in een gezamenlijk persbericht.

Voor de fusie was BDO de op vijf na grootste zakelijke dienstverlener in het Verenigd Koninkrijk. Als de fusie is afgerond zullen er meer dan 3,500 medewerkers op de loonlijst staan en heeft het bedrijf een omzet van meer dan £400 miljoen (€492 miljoen). Hiermee blijft BDO de zesde speler, maar is het gat met de nummer vijf, Grant Thornton (£417 miljoen), zo goed als gedicht.

Zie ook het bericht: Big4 hebben 73% marktaandeel in UK accountancymarkt.

De fusie van PKF UK met BDO UK betekent een fikse opdoffer voor PKF International, omdat de Britse tak een van haar grootste member firms is. Hoewel PKF ongeveer een vierde van de grootte van BDO is, had het bedrijf relatief betere winstmarges. Een van PKF’s sterke punten is dat bijna de helft van zijn inkomsten afkomstig is uit non-auditwerkzaamheden, zoals belastingadvies en management consulting. Deze activiteiten hebben doorgaans betere marges.

"De partners van BDO en PKF zijn erg blij met de fusie. Door de fusie worden we een nog sterkere speler op de accountancy – en adviesbranche, en zijn we in staat om beter te concurreren met de Big Four-kantoren” aldus Simon Michaels, Managing Partner van BDO UK.

Nieuws

Meer nieuws over