Hockeymannen in halve finale TriFinance EK Hockey

23 augustus 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vandaag is een grote dag voor hockeyminnend Nederland. Aangezien het Nederlandse vrouwenelftal gisteren helaas verrassend verloor in de halve finale tegen Engeland is alle hoop nu gevestigd op onze hockeymannen. Zij spelen vandaag om 18:00 tegen aartsrivaal Duitsland in de halve finale van het het TriFinance EK hockeykampioenschap.

Mannen vanavond in halve finale
De Nederlandse hockeymannen, onder leiding van bondscoach Paul van Ass, kwamen zonder kleerscheuren de groepsfase door. Ze versloegen Engeland en Ierland met 2-1 en denderden in de laatste groepswedstrijd over Polen heen met een monsterscore van 12-0. Met een doelsaldo van 16 voor en 2 tegen zijn de verwachtingen hoog. Als ze Duitsland vanavond verslaan staan ze in de finale tegenover thuisland België of treffen ze Engeland opnieuw.

TriFinance EuroHockey - Nederland Duitsland

Vrouwen stranden in halve finale
De Nederlandse hockeyvrouwen, onder leiding van de Argentijnse bondscoach Max Caldas, werden voorafgaande aan het toernooi getipt als favoriet. De groepsfase verliep fantastisch. Ierland werd met 2-0 verslagen, en de Oranje dames walsten over thuisland België en Wit-Rusland met respectievelijk 6-0 en 7-0. Bovendien incasseerden de hockeyvrouwen geen enkel tegendoelpunt in de groepsfase en kwam het doelsaldo na de eerste drie wedstrijden uit op 15 voor en 0 tegen. Helaas strandden de hockeyvrouwen gisteren in de halve finale, waar Engeland na een 1-1 stand na de normale speeltijd te sterk bleek in de shootouts, die met 3-2 eindigde in het voordeel van de Engelse speelsters. Bondscoach Caldas vatte de verliespartij in twee woorden samen: “Eigen schuld”.

TriFinance Eurohockey Championships

Het EK hockey in het Belgische Boom, dat formeel bekend staat als ‘TriFinance Eurohockey Championships’*, kan op veel lof rekenen, ook vanuit internationale hoek. De sfeer op de tribunes en de organisatie krijgt veel complimenten. Zo twitterden de Nederlandse speelsters na afloop van hun eerste wedstrijd hoe gaaf de sfeer in het stadion was geweest. Ook wordt er voor het eerst gespeeld onder LED-verlichting, die niet alleen een duurzame impact heeft, maar ook de zichtbaarheid op de velden vergroot.

* Adviesbureau TriFinance is hoofdsponsor en naamgever van het sportevenement.