Interview met Nanya Burki, Young Professional bij YSE

14 augustus 2013 Consultancy.nl

Consultancy.nl sprak met Nanya Burki, Young Professional bij talentontwikkelaar YSE.

Kun je ons een korte samenvatting geven van je achtergrond? En wat was je motivatie om de studierichting Human Resource Management te volgen?
In Utrecht studeerde ik Human Resource Management. Mijn motivatie was de veelzijdigheid van het vakgebied. Economie, rechten, psychologie, mediation. Na verloop van tijd is mijn aandacht in het bijzonder gevestigd op het strategische aspect van HRM. Tegelijkertijd begon de rol van de strategische HR Business Partner in toenemende mate vorm te krijgen in Nederland. De master Strategic Human Resource Management op de Universiteit van Utrecht zag ik dan ook als mooie aansluiting.
 
Na je studie ben je 4 maanden op sabbatical geweest naar Indonesië. Hoe heb je deze tijd ervaren? En welke bagage neem je vanuit die ervaring mee in je werk?
Een reis naar mijn roots in Indonesië zag ik als een geweldige beloning zodra ik mijn studies zou hebben afgerond. Dus precies een dag na mijn afstuderen, zat ik in het vliegtuig naar Java! Een ervaring om trots op te zijn en om nooit te vergeten. Vier maanden reizen hebben mij de taal vaardig gemaakt en familie en een kindertehuis leren kennen. De bagage die ik meenam naar huis uit zich sinds een jaar in de rol als voorzitter voor de Giri Asih Foundation. Kleinschalige initiatieven met directe impact. Op die manier steun ik de kinderen op West Bali.


Eind 2012 ben je gaan werken bij YSE. Waarom heb je juist voor hen gekozen? Hoe sluit jouw HR achtergrond aan bij je huidige werkzaamheden?
Aan de slag gaan als Young Professional bij YSE is voor mij een bewuste keuze geweest, vanwege de uitdagende opdrachten, verantwoordelijkheid en ontwikkelmogelijkheden die het traineeship van YSE bij Kirkman Company biedt. Mijn leercurve is ten opzichte van een jaar geleden flink gestegen. Reden hiervoor is de variatie en veelzijdigheid aan opdrachten die je telkens met beide handen aangrijpt.
 
In een inmiddels afgeronde opdracht was je bij AkzoNobel als Process Manager aangesteld. Kun je het project  en jouw rol beschrijven?
Vanaf de eerste week bij YSE had ik een mooie opdracht te pakken. Als Process Manager End-User-Services bij AkzoNobel schakelde ik continu tussen inhoud, proces en belangen van IT leveranciers en de Business Units van AkzoNobel, in relatie tot incident-, change- en problem management. Ook faciliteerde ik workshops met als doel de samenwerking tussen IT leveranciers te bevorderen en heb ik een Compliance Dashboard ontwikkeld in het kader van Operational Excellence.

Welke trainingsmogelijkheden biedt YSE voor jouw professionele ontwikkeling?
Trainingsmogelijkheden biedt YSE volop. Er zijn zowel inhoudelijke trainingen, zoals ‘Projectmanagement’ als trainingen gericht op het ontwikkelen van vaardigheden en soft skills, zoals ‘Je punt maken op hoog niveau’. Ook organiseren de Young Professionals zelf regelmatig kennissessies of eigen trainingen. Het schijnt zelfs zo te zijn dat na twee jaar professionele ontwikkeling een theaterafsluiting plaatsvindt. Maar wat dat precies inhoudt, is ook voor mij nog een verrassing.

Je bent betrokken geweest bij het YSE24 programma. Kun je ons vertellen wat dit project inhoudt? Welke rol speel jij hierin?
Naast professionele ontwikkeling en uitdagende opdrachten werk ik mee aan verschillende initiatieven. De YSE24 Business Game is daar één van. Ik verwijs graag naar mijn blog! Tijdens dit jaarlijks terugkerende event werken de Young Professionals samen met topstudenten in 24 uur aan vraagstukken van organisaties. Dit leidt tot verfrissende ideeën, bruikbare resultaten en innovatieve oplossingen. Bijkomend voordeel voor de topstudenten is participatie in uitdagende opdrachten van organisaties. En deelnemende organisaties nemen een kijkje in de talentenpool!

Hoe zou je de bedrijfscultuur binnen YSE omschrijven?
De cultuur binnen YSE beschrijf ik als energiek & gedreven. De ‘just do it’ mentaliteit is hierbij typerend en een authentieke persoonlijkheid is onmisbaar. Om echt de cultuur te proeven, raad ik je aan eens een kijkje te komen nemen in Baarn of als organisatie mee te doen aan de YSE24 Business Game!
 
Waar staat Nanya Burki over 5 jaar?
Projectmanagement vind ik leuk en wil ik op korte termijn als kwaliteit uitbouwen. Waar ik over vijf jaar sta? Misschien is YSE dan inmiddels internationaal gegaan en een bekend begrip in Indonesië. Plan is dat ik daar mijn carrière vervolg!

Nieuws

Meer nieuws over