KPN en Capgemini beste ICT bedrijven van Nederland

20 juni 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPN en Capgemini zijn de beste ICT bedrijven van Nederland. Dit blijkt uit de ranking ‘De beste ICT-bedrijven 2013’ van zakenblad Management Team, uitgebracht in de speciale ‘MT ICT’ editie. Van de 12 onderzoekscategorieën staat KPN vier maal bovenaan. Capgemini volgt met 3 #1 posities, in de rubrieken ‘Consultancy’, ‘Maatwerksoftware’ en ‘Outsourcing’. Het onderzoek is gebaseerd op de ervaringen van 437 leidinggevenden met een (mede)beslissingsbevoegd op ICT-gebied.
 
Een overzicht van de winnaars per categorie:
Beheer en Onderhoud: KPN
Cloud: Microsoft
Consultancy: Capgemini (zie '14 beste ICT consultancybedrijven van Nederland' voor de volledige lijst)
Detachering: Randstad (zie 'Top 10 IT detacheerders volgens managers' voor de volledige lijst)
Internetdiensten: KPN
Kantoorautomatisering: HP
Maatwerksoftware: Capgemini
Mobiel: KPN
Netwerk: KPN
Outsourcing: Capgemini
Pakketsoftware & SAAS: Microsoft
Security: McAfee
 
KPN
Het grootste ICT bedrijf van Nederland, KPN, wordt door managers die het bedrijf zouden aanbevelen met name geprezen om zijn prijs/kwaliteit-verhouding (47,4%) en inhoudelijke kennis (door 44,6%). Ook vorig kwam KPN gemiddeld genomen over alle categorieën als beste uit de bus.
 
Capgemini
Dienstverlener Capgemini komt in 3 categorieën als beste uit de bus. Voor het adviesbureau is het de zoveelste erkenning in Nederland binnen korte tijd. Begin deze maand werd Capgemini Consulting, de strategie en management consulting tak, verkozen het adviesbureau met de beste reputatie binnen de Nederlandse adviesmarkt. En eind vorig jaar stond Capgemini bovenaan de ranking ‘Populairste ICT Consultancybedrijven’.
 
KPN & Capgemini beste ICT bedrijven
 
Onderzoeksverantwoording
Respondenten werden gevraagd om maximaal 3 ICT bedrijven aan te vinken die zij zouden aanbevelen aan collega’s. Per gekozen dienstverlener werd vervolgens een zestal kenmerken voorgelegd met de vraag waarin ze vooral uitblinken: oplossen klachten, flexibiliteit, tijdsplanning, budgetbewaking, prijs/kwaliteitverhouding, inhoudelijke kennis. De dienstverlener die het vaakst is gekozen is verkozen tot de beste dienstverlener binnen de desbetreffende categorie.
 
Gerelateerde berichten:
- 15 adviesbureaus in top 500 populairste bedrijven (juni 2013)
- Adviesbureaus kelderen in Management Team 500 (april 2013)
- Capgemini, IBM & Accenture populairste ICT consultants (december 2012)
- KPN grootste ICT consultancybedrijf van NL (september 2012)