Maarten de Roos in management adviesbureau PBLQ

07 juni 2013 Consultancy.nl

Maarten de Roos (1974) is toegetreden tot het management van PBLQ. In zijn nieuwe rol geeft hij leiding aan het sociaal-economische en onderwijsdomein van PBLQ HEC, het ICT adviesbureau van de zakelijke dienstverlener.
 
PBLQ is een consultancykantoor dat zich richt op de publieke sector. Het adviesbureau is medio 2012 ontstaan uit de fusie tussen Het Expertise Centrum (HEC), ROI en Zenc.
 
Maarten de Roos heeft ruime ervaring opgedaan binnen de publieke sector op het gebied van (inter-)departementale beleidsvorming, samenwerking en vernieuwing. Zo was hij vanuit het ministerie van BZK betrokken bij de start van het Traineeproject Rijksoverheid, het Arboconvenant Rijk en P-direkt. Vanuit DG Rijksbegroting gaf hij vorm aan de risicogeoriënteerde wijze van verantwoording en toezicht en de bundeling van departementale auditdiensten.
 
Maarten de Roos - PBLQ
 
In september 2007 trad hij in dienst bij PBLQ. Vanuit PBLQ werkt Maarten aan projecten waarbij samenwerking, verandering en vertrouwen tussen beleid en (ICT-)uitvoering ontwikkeld en bestendigd moeten worden. Hij hield toezicht op de ontwikkeling van het Pensioenregister, de loonaangifteketen en het Diplomaregister. Ook was hij projectleider Gateway G4 waarin de grote gemeenten elkaars complexe projecten reviewen.
 
Maarten de Roos studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden en Operational Auditing en Managing CSR aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Nieuws

Meer nieuws over