RWS CFO Richard van Breukelen naar PBLQ HEC

28 december 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Richard van Breukelen, de huidige CFO van Rijkswaterstaat, maakt de overstap naar de adviesbranche. Per januari 2013 treedt hij in dienst bij adviesbureau PBLQ HEC, het ICT adviesbureau van zakelijke dienstverlener PBLQ.

PBLQ is een consultancykantoor dat zich richt op de overheidssector. Het adviesbureau is medio 2012 ontstaan uit de fusie tussen Het Expertise Centrum (HEC), ROI en Zenc.

Richard van Breukelen heeft een lange en brede staat van dienst binnen de rijksoverheid. Na een studie fiscale economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, begon hij zijn carrière als fiscaal specialist bij de Belastingdienst. Binnen de Belastingdienst heeft hij hierna een groot aantal leidinggevende functies bekleed, waaronder die van voorzitter van het managementteam van het Centrum voor ICT. In 2007 maakte hij de overstap naar Rijkswaterstaat, waar hij als CFO hij lid was van het bestuur van RWS.

“De kracht van Richard van Breukelen ligt in het leggen van de verbinding tussen het politiek-bestuurlijke proces en de veranderingen binnen de organisatie zelf” aldus PBLQ in een persbericht.