Royal HaskoningDHV partner van The Circle Economy

02 juni 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Royal HaskoningDHV heeft zich aangesloten bij The Circle Economy, een non-profit organisatie met de doelstelling om de transitie naar een circulaire economie* te versnellen. Het ingenieurs- en adviesbureau is de negende dienstverlener dat zich aansluit bij het duurzame netwerk.

The Circle Economy is in september 2012 gelanceerd. Zeven middelgrote en boutique dienstverleners hebben zich destijds als founding partner aangesloten – Kirkman Company, The Terrace, De Transformatie Groep, Dutch, Spring Associates, Enviu en Firma Fair Focus. Op de dag van de duurzaamheid (10 oktober 2012) werd Deloitte partner van The Circle Economy en begin dit jaar trad ook Squarewise toe tot het netwerk voor een circulaire economie.

The Circle Economy

Actiegericht platform
The Circle Economy biedt een actiegericht platform om de transitie naar een circulair product, business model en/of verdienmodel te versnellen. Elk van de deelnemende bedrijven - waaronder Akzo Nobel, DSM, Philips en Friesland Campina - draagt een circulair project in welke gedurende 1 jaar wordt begeleid vanuit The Circle Economy. De aangesloten adviesbureaus leveren kennis en de ‘doe-kracht’ en ondersteunen met het bespoedigen van circulaire projecten door verbindingen te leggen binnen het aangesloten netwerk van bedrijven.

Royal HaskoningDHV zal als dienstverlener haar kennis en praktijkervaring op het gebied van ketens, grondstoffen en circulaire businessmodellen inbrengen. Ook zal het andere partners van The Circle Economy ondersteunen in het oneindig hergebruik van materialen. “We moeten zuinig omgaan met onze grondstoffen. Dat vraagt om radicaal andere denkwijzen zoals de circulaire economie. Samen met andere partijen en The Circle Economy kunnen we doorbraken forceren naar een duurzame toekomst” zegt Bertrand van Ee, bestuursvoorzitter van het ingenieurs- en adviesbureau.

Initiatiefnemer van The Circle Economy Robert-Jan van Ogtrop: “Wij zijn erg enthousiast dat Royal HaskoningDHV is toegetreden tot The Circle Economy coöperatie. Hun kennis en praktijkervaring met duurzame innovaties in de industrie en in de gebouwde omgeving hebben veel toegevoegde waarde. Bovendien brengt Royal HaskoningDHV een mooie case in vanuit waterzuiveringstechnologie”.

RHDHV en The Circle Economy

* In een circulaire economie worden grondstoffen en onderdelen van producten zoveel mogelijk hergebruikt of op een andere wijze in een kringloop gebracht. Hiermee wordt zoveel mogelijk waarde behouden. Het is een breuk met het huidige lineaire model waarin grondstoffen worden verwerkt in producten die na gebruik worden vernietigd.