Squarewise verhuisd naar The Bell in Amsterdam

24 mei 2013 Consultancy.nl

Squarewise is begin mei verhuisd van de Amsterdamse Zuidas naar het centrum van Amsterdam. Het consultancykantoor is nu gehuisvest in het monumentale pand ‘The Bell’ aan de Sarphatistraat.
 
Squarewise was jarenlang gevestigd in het Vinoly gebouw in Amsterdam WTC. Om kostenefficiënter te kunnen opereren ging het adviesbureau op zoek naar een nieuw kantoor. “Bij de doorstart* begin dit jaar hebben we onze organisatie anders ingericht en een kantoor op de Zuidas paste daar minder goed bij” aldus Marcel Heskes, Managing Partner van Squarewise.
 
The Bell
De keuze viel op het kantoorpand ‘The Bell’, een rijksmonument uit 1870 dat tot voor kort nog diende als kantoor voor de politie. In 2010 werd het pand volledig gerenoveerd en omgebouwd tot een luxe kantoorpand, met daarin circa 80 stijlvolle office suites. Na de renovatie behoort ‘The Bell’ met energielabel A+ tot een van de meest duurzame monumenten van Nederland, een gegeven dat een belangrijke rol speelde in het besluitvormingsproces. Heskes licht toe: “The Bell sluit met een energielabel A+ uitstekend aan bij de ambities van onze organisatie en de duurzame innovaties waar wij ons dagelijks op richten”.
 
Squarewise verhuisd naar The Bell - Amsterdam
 
De nieuwe contactgegevens: The Bell, Sarphatistraat 370 C1, 1018 GW Amsterdam, 020-4473925.
 
Duurzaam
De basis voor de duurzame prestaties van ‘The Bell’ ligt in het gebruik van één bron voor warmte en koude opslag. 's Zomers wordt de warmte bovenin opgeslagen voor gebruik in koude seizoenen. In de winter wordt koude onderin de bron opgeslagen om te dienen voor koeling in het zomerseizoen. De gevel is aan de binnenkant geïsoleerd en er zijn voorzetramen geplaatst.
 
* Eerder dit jaar vroeg Squarewise surseance van betaling aan. Doordat veel opdrachtgevers vertrouwen bleven houden in het adviesbureau werd binnen twee weken een doorstart gemaakt. Squarewise ging onder dezelfde naam verder en in een iets afgeslankte vorm.

Nieuws

Meer nieuws over