Procesexpert Sensus-methode past serious gaming toe

23 mei 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sensus-methode gaat serious gaming inzetten tijdens grote procesmanagement transformaties. Hiertoe heeft het een samenwerking afgesloten met GamingWorks. Diverse simulatiespellen van de gaming specialist worden ingebed in de procesmanagement- en verandertrajecten van Sensus-methode. Ook worden de simulatiespellen opgenomen in het trainingscurriculum van het consultancykantoor.
 
Serious gaming wordt wereldwijd gezien als een megatrend. Volgens Capgemini Consulting zullen in 2015 meer dan 40% van de grote bedrijven gebruik maken van gamification om transformaties te ondersteunen. De trend wordt ook steeds meer opgemerkt door Nederlandse bedrijven. Vorige maand vonden de eerste ‘Trophy Games’ plaats, een event waarbij zes multinationals twee dagen lang serious business games speelden. De games werden ontwikkeld door diverse dienstverleners, waaronder de Big 4 kantoren PwC, Deloitte, Ernst & Young en KPMG.

Sensus methode - Serious Gaming
 
Sensus-methode is een expert op het gebied van procesmanagement. Om de effectiviteit van verandertrajecten te verhogen heeft het adviesbureau alle Business Simulaties van GamingWorks toegevoegd aan haar trainingsaanbod. De Business Simulaties zijn erop gericht om - in een fictieve situatie - managers en medewerkers de voordelen te laten ervaren van procesgericht werken.
 
Bijeenkomst
Om de samenwerking kracht bij te zetten organiseren Sensus-methode en GamingWorks op 27 juni 2013 een bijeenkomst om kennis te maken met de gezamenlijke aanpak van procesmanagement en Business Simulaties. De bijeenkomst is bedoeld voor directie en management.