Altran koopt AirCad en versterkt positie in luchtvaart

09 april 2013 Consultancy.nl

Altran heeft AirCaD overgenomen, een Frans ingenieurs bedrijf dat zich specialiseert in het design en de ontwikkeling van luxueuze kabineinterieur en retrofit diensten* voor private jets. Door de overname versterkt het international innovatie adviesbureau haar positie in de luchtvaartsector. Circa 60 medewerkers maken de overstap.
 
AirCaD (Aircraft Cabin Design) werd opgericht in 2003 en is sindsdien uitgegroeid tot een grote speler in een hele kleine niche market van VIP vliegtuigen en bedrijfsjets. Het bedrijf levert ingenieursdiensten op het gebied van luxe kabine-interieur voor alle type privévliegtuigen en regeringsvliegtuigen, waaronder bijvoorbeeld cabines met vergaderkamers, privévertrekken (kamers, badkamers) en medische ruimtes. Het Franse bedrijf heeft circa 60 medewerkers in dienst en is gevestigd in Villepinte, dicht bij het Charles de Gaulle vliegveld.
 
Altran - AirCaD
 
Luchtvaartsector
“AirCaD's activiteiten passen perfect bij Altran’s doelstelling om binnen de luchtvaartsector state-of-the-art oplossingen aan te bieden. We delen dezelfde smaak voor kwaliteit en innovatie. De expertise en grootte van AirCad maken hen tot een gewaardeerde partner voor grote onderhoudscentra en productie workshops” zegt Philippe Salle, CEO van Altran. In een persbericht laat de adviesfirma weten dat het de dienstverlening van AirCaD – naast de lopende projecten – direct gaat inzetten tijdens de bouw van een mega luchtvaart centrum in Dubai, een project waarin het een leidende rol vervult.
 
Volgens Nicolas Roberval, Executive Director van AirCaD, levert de overname een win-win op voor beide partijen: “De fusie met Altran zal het mogelijk maken te participeren in spannende projecten en zal qua expertise synergieën opleveren. We zullen blijven opereren binnen onze niche activiteiten, maar kunnen tegelijkertijd profiteren van de kritische massa van “Altran Group”.
 
Tweede overname in korte tijd
De overname van AirCaD is de tweede in korte tijd. Eind vorig jaar kocht de consultingfirma de Duitse autospecialist IndustrieHansa (1,800 medewerkers). Het adviesbureau, dat vorig jaar nog haar 30-jarig jubileum vierde, verwacht dit jaar in termen van omzet een recordjaar te draaien.
 
* Retrofitting refereert aan het gebruik van nieuwe technologie in oudere systemen, vaak vanuit luxe-, veiligheidsoverwegingen of brandstof efficiëncy.

Nieuws

Meer nieuws over