Altran helpt Dubai met bouw mega luchtvaart centrum

09 januari 2013 Consultancy.nl

Een consortium van bedrijven in Dubai heeft onlangs besloten om een nieuw vliegtuig- en helikopter onderhoudscentrum te bouwen. In de accommodatie zullen tot 60 zakenvliegtuigen en 40 helikopters per maand kunnen worden onderhouden. Het onderhoudscentrum, dat bekend staat als “The Wings Valley of Dubai”, zal het grootste en meest geavanceerde Maintenance, Repair & Operations (MRO)-centrum ter wereld worden dat zich toelegt op private jets en helikopters. Innovatie- en engineeringadviesbureau Altran is ingehuurd als strategische externe partner bij het project.

Het onderhoudscentrum zal gebouwd worden in Dubai’s Aviation District, dicht bij Al Maktoum International Airport. Het MRO-centrum moet alle typen zakenvliegtuigen kunnen bedienen, waaronder vliegtuigen van de merken Gulfstream, Dassault, Bombardier, Embraer en BBJ.

Altran
“The Wings Valley of Dubai is een voorbeeld van onze wereldwijde strategie om internationale, complexe en innovatieve projecten te leiden”, zegt Philippe Salle, Chief Executive Officer (CEO) van Altran. “The Wings Valley of Dubai wordt beschouwd als het meest geavanceerde Maintenance, Repair & Operations-centrum in de wereld. Altran zal hieraan bijdragen door zijn expertise in project-management, aeronautics, vliegtuigengineering en ICT gezamenlijk in te zetten.” Verder zal het adviesbureau managers en ingenieurs die gaan werken in het onderhoudscentrum voorzien van een trainings- en ontwikkelingsprogramma.

Altran - The Wings Valley of Dubai

Nieuws

Meer nieuws over