Sensire iPad applicatie wint Boer & Croon zorg verkiezing

12 maart 2013 Consultancy.nl

Het initiatief ‘Beeldzorg-Achterhoek Connect’ van zorgaanbieder Sensire heeft de eerste ‘Beyond Borders in de Zorg’-verkiezing gewonnen. De tweede prijs ging naar FlexusJeugdplein en Vestia met een project om achterstandswijken naar een hoger niveau te tillen. In totaal namen negen projecten deel aan de verkiezing. 

De prijs ‘Beyond Borders in de Zorg’ is een initiatief van Boer & Croon. Met de prijs wil het organisatieadviesbureau innovatieve initiatieven die over de grenzen van de zorg heen reiken onder de aandacht brengen. 

iPad-applicatie
Beeldzorg - Achterhoek Connect is een iPad-applicatie waarmee ouderen op afstand gebruik kunnen maken van het thuiszorgaanbod van de Sensire. De applicatie is een samenwerking tussen Sensire en Focus Cura. In de toekomst willen de partijen ook het zorgaanbod van huisartsen en poliklinieken opnemen in de applicatie. 

Ellen Steenmeijer, adviseur bij Sensire, licht de voordeel van de iPad-applicatie toe: “Neem het voorbeeld van een man met diabetes. Door zijn slechte zicht kon hij zelf niet zien hoeveel insuline hij moest spuiten. Voorheen kwam een wijkverpleegkundige hem vier maal per dag helpen met het spuiten. Tegenwoordig kijken we mee via een beeldverbinding en controleren we of het goed gaat. Hij geeft aan dat hij zijn dag weer terug heeft en eindelijk weer zelf de regie kan voeren” aldus Steenmeijer tegenover zorgportal Zorgvisie. 

Jury
De jury van‘Beyond Borders in de Zorg’ bestond uit Willemien Bischot (voorzitter team gezondheidszorg Van Doorne), Eitel Homan (lid raad van bestuur NZA), Maarten Rook (voorzitter STZ), Rian Veldhuizen (directeur KNGF) en Henk Kouwenberg (bestuurslid Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland).

Nieuws