McKinsey alumnus Philippe Salle nieuwe Altran CEO

14 juni 2011 Consultancy.nl

Philippe Salle is benoemd tot de nieuwe Chief Executive Officer (CEO) van Altran Group. Zijn benoeming is op 10 juni 2011 goedgekeurd tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering, en is onlangs geratificeerd door de raad van bestuur. Philippe Salle heeft in het verleden gewerkt voor Accenture en McKinsey & Company. Hij is afkomstig van oliebedrijf Geoservices Group, waar hij de wereldwijde CEO was.

“Ik voel me zeer vereerd om voorzitter en Chief Executive van Altran te mogen worden. Deze groep, leidinggevend in innovatie- en high technology-consulting, heeft veel potentie. Ik zal mij focussen op versnelling van de groei en vergroting van de prestaties. Dit alles door samenwerking met de teams die Altran hebben gemaakt tot wat het nu is”, zegt Philippe Salle.

Philippe Salle - Altran

Over Philippe Salle
Salle begon zijn carrière bij Total in Indonesië, en werkte vervolgens bij Accenture. In de periode 1995-1999 was hij project director bij strategie adviesbureau McKinsey & Company. Daarna ging hij werken bij Vedior (tegenwoordig Randstad, genoteerd aan de Amsterdamse beurs). In 2002 werd hij voorzitter en managing director van Vedior Frankrijk en vier jaar later president van de Zuid-Europese zone van het bedrijf (Frankrijk, Spanje, Italië en Zwitserland).

Hij behield deze functie tot 2007, toen hij toetrad tot Geoservices Group, een technologiefirma in de oliesector met 7000 werknemers die in 52 landen opereert. Eerst was hij daar managing director en vervolgens voorzitter en chief executive tot maart 2011.

Philippe Salle is afgestudeerd aan de Ecole des Mines de Paris, en behaalde een MBA-graad aan de Kellogg Graduate School of Management, North-western University (in Chicago, Verenigde Staten).

Nieuws