Jester Strategy gaat internationaal met kantoor down under

31 mei 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Strategieadviesboutique Jester Strategy heeft via de overname van SJS Strategy voet gezet op de Australische markt.

2024 is nu al een bijzonder jaar voor het consultancykantoor uit Amersfoort: naast dat het zijn tienjarige jubileum mocht vieren, heeft het bedrijf nu ook zijn eerste vestiging geopend in het buitenland.

“In de afgelopen tien jaar zijn we uitgegroeid tot een gevestigde speler in Nederland. We zien een groeiende vraag naar onze diensten van bedrijven wereldwijd en Australië biedt ons de ideale springplank naar de APAC-markt”, zegt oprichter Michiel de Vries.

Jester Strategy gaat internationaal met kantoor down under

“Vanuit onze basis in Australië kunnen we onze klanten in de regio nu nog beter bedienen”, legt hij uit. “Het SJS Strategy-team brengt bovendien aanvullende capaciteiten op het gebied van strategische vooruitziendheid mee naar ons portfolio.”

Het in Perth gevestigde SJS Strategy stond al langer op het vizier van Jester Strategy. De twee boutiques werkten de afgelopen jaren al vaker samen aan meerdere projecten, laat De Vries weten, die bovendien een goede bekende is van SJS Strategy-oprichter Sander van Amelsvoort. De Nederlander woont en werkt al vijftien jaar in Australië en richtte SJS Strategy zo’n vijf jaar geleden op.

Van Amelsvoort reageert verheugd op de krachtenbundeling met Jester Strategy. “De expertise die Jester Strategy in de afgelopen tien jaar heeft ontwikkeld binnen de zeer competitieve Nederlandse markt, is indrukwekkend. Onze krachtenbundeling betekent dat we nog meer waarde kunnen leveren aan onze internationale klanten.”

Een van de diensten waar Jester Strategy in het bijzonder om bekendstaat, is scenarioplanning en war gaming. “De gamificatie van vooruitziendheid en strategieontwikkeling stelt onze klanten in de APAC-regio in staat om niet alleen een goed beeld van de toekomst te verkrijgen, maar zorgt er ook voor dat zij deze daadwerkelijk kunnen ervaren, door middel van een creatief en bijzonder proces dat ongelooflijk krachtige resultaten oplevert”, aldus De Vries.