Boer & Croon: Singer levert Laren 2,5 miljoen op

18 januari 2013 Consultancy.nl

Het Singer Theater en Museum in Laren speelt een belangrijke bijdrage in de lokale economie. Dat blijkt uit een analyse van organisatieadviesbureau Boer & Croon in opdracht van Singer en de gemeente Laren. Zo levert iedere euro subsidie die de gemeente Laren uitgeeft aan Singer ten minste €6,25 euro op.
 
Singer levert Laren €2,5 miljoen op
In het rapport becijferen de consultants dat Singer de lokale economie jaarlijks €2,5 miljoen oplevert. Het theater draagt voor 7 ton bij, het museum voor €1,8 miljoen. Om de economische waarde te bepalen keek Boer & Croon onder meer naar de (geschatte) bestedingen van Singer-bezoekers aan Larense horeca, de inkoopkosten van Singer (“omdat die goeddeels worden uitgegeven in Laren en omgeving'') en het uitgavepatroon van Singer-personeel in de regio.
 
Budgetdiscussies
De bevindingen dienen als input voor de gemeente voor de verhitte budgetdiscussies rondom het theater en museum. Een van de pijnpunten is de financiering van het nieuwe theater met 260 stoelen en 140 balkonplaatsen. De bouw van het theater, dat in 2017 klaar moet zijn, kost €15,8 miljoen. De gemeente Laren wil maximaal €3 miljoen bijdragen. In ruil daarvoor wil de gemeente de jaarlijkse bijdrage aan de exploitatie van het theater en museum schrappen, een bedrag van €189.000 per jaar.  

Nieuws

Meer nieuws over