Dillianne van den Boogaard deelt lessen uit de topsport

23 mei 2024 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Dillianne van den Boogaard heeft een sport-cv waar menig topsporter jaloers op zou zijn. De voormalig hockeyprof heeft 176 interlands achter haar naam en een prijzenkast gevuld met twee gouden EK-medailles, een zilveren WK-medaille en twee bronzen Olympische medailles. Inmiddels al jaren actief als leiderschapscoach en verandermanager, deelt ze vier lessen uit de topsport.

Als coach en veranderaar bij TWST helpt Van den Boogaard organisaties met het doorvoeren van complexe veranderingen – van cultuurtrajecten tot reorganisaties en het installeren van een nieuw managementteam. Ze werkt ook op individueel niveau – meestal met senior executives – die ze begeleidt bij het bereiken van gestelde doelen.

Ook nu haar sportieve carrière alweer twintig jaar achter haar ligt – ze stopte in 2003 – haalt Van den Boogaard nog dagelijks waarde uit de lessen die ze opdeed bij het bedrijven van topsport. Deze ervaring en expertise brengt ze naar het bedrijfsleven als teamcoach, leiderschapscoach en verandermanager.

Dillianne van den Boogaard deelt lessen uit de topsport

Van den Boogaard deelt vier belangrijke lessen uit de topsport:

1: Vertrouwen

Haar eerste advies kan worden gezien als een eenvoudig, maar krachtig mantra: “Heb vertrouwen”, zegt Van den Boogaard. “Niet alleen in een goede afloop, maar vooral in elkaar.”

“Als ik tijdens hockey bijvoorbeeld een aanvallende actie doe en daarmee mijn verdedigende positie loslaat, dan moet ik erop kunnen vertrouwen dat een ander mijn plek zal overnemen”, legt ze uit. “Als ik dat vertrouwen niet heb, zal ik nooit die beweging kunnen maken. Terwijl zo’n verrassende actie misschien de winst op zou kunnen leveren.”

Hetzelfde principe paste ze toe in haar vorige rol als leidinggevende. “Vertrouwen – dat is waar het begint. Je moet tijd investeren om elkaar te leren kennen en een vertrouwensband op te bouwen. Als je dat overslaat, kan het zijn dat binnen het team minder snel ideeën of andere, laat staan afwijkende, invalshoeken worden gedeeld en juist dat is nodig om met elkaar in beweging te komen en de beste resultaten te bereiken.” 

2: Duidelijke afspraken

Mede in het kader van dat vertrouwen, benadrukt Van den Boogaard het belang van duidelijke afspraken: “Als duidelijk is wat je van elkaar kan en mag verwachten, is er minder tot geen ruimte voor verwarring en wantrouwen en juist ruimte voor vertrouwen en daarmee beweging en ruimte om nieuwe dingen te proberen. En dat is nodig om vooruit te komen, als team en als individu.”

Uiteraard kunnen afspraken wel veranderen. Sterker nog: vaak móet dat juist. “We weten allemaal dat als je je techniek niet aanpast en alsmaar bij het oude blijft, je in no time achter de feiten aanloopt en uiteindelijk zelfs met 3-0 achterstaat. Dit kan ook gelden in het bedrijfsleven en voor andere organisaties”, schetst Van den Boogaard.

Daarbij benadrukt ze wel dat verandering tijd nodig heeft. “Het is een fijn lijntje”, waarschuwt ze. “Je hebt een stevige basis nodig om vanuit daar weer een nieuwe tactiek uit te kunnen proberen, zodat je ook ergens op kan terugvallen.”

3: Verbinding

Zo’n stevige basis kun je alleen samen creëren – vanuit onderlinge verbinding. “Wat ik bewust meeneem vanuit de teamsport is het oog hebben voor de ander”, zegt Van den Boogaard daarover. “Als teamsporter ben je je al snel bewust van het feit dat wanneer jij een goede dag hebt, je de wedstrijd zeker nog niet hebt gewonnen. Iederéén zal goed in zijn of haar vel moeten zitten, om het uiteindelijke, gezamenlijke doel te kunnen bereiken.”

“Dat zorgen voor elkaar heb ik in het hockey wel echt mogen ervaren”, blikt ze terug. “Mensen hebben voor mij gezorgd en ik op mijn beurt voor hen. Dat heeft verbinding gebracht en bijgedragen aan het realiseren van onze sportieve en persoonlijke doelen.” 

4: Oprechtheid

Zorgen voor elkaar betekent echter niet dat je elkaar naar de mond praat, geen kritiek durft te uiten of jouw perspectief niet inbrengt. Juist vanuit je authentieke zelf voeg je immers de meeste waarde toe.

Tot slot wijst Van den Boogaard dan ook op het belang van oprechtheid: “In het veld heeft het geen nut als je jezelf niet laat zien. Daar heb je niet alleen jezelf mee, maar ook de rest. Houd dan ook geen kaarten tegen de borst en spreek je uit, daar is iedereen bij geholpen.”