Anderson MacGyver helpt Fiber Experts met nieuw IT-landschap

14 mei 2024 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Duits glasvezelbedrijf Fiber Experts heeft met ondersteuning van Anderson MacGyver een nieuw IT-landschap ontwikkeld. Daarmee is de glasvezel- en breedbandspecialist nu goed uitgerust om zijn activiteiten in Duitsland verder uit te breiden.

Het Duitse Fiber Experts (actief vanuit kantoren in Düsseldorf en Keulen) is gespecialiseerd in het leggen van glasvezel/breedband-netwerken. In thuismarkt Duitsland kan het bedrijf bogen op ruim 25 jaar aan ervaring in de branche en diepgaande technische expertise.

Met de aanhoudende digitalisering in het bedrijfsleven is het belang van een goed ingericht en efficiënt IT-landschap voor organisaties almaar groter geworden. Fiber Experts neemt in de markt dan ook een belangrijke rol in – breedband is een belangrijke enabler van digitale vooruitgang.

Anderson MacGyver helpt Fiber Experts met nieuw IT-landschap

Fiber Experts merkte dat een herziening van de eigen IT-strategie noodzakelijk was geworden om het groeitempo van de breedband-uitrol te kunnen bijhouden. Een nieuwe IT-strategie was vereist om de eigen activiteiten op te schalen en het concurrentievermogen in de markt te kunnen vergroten.

Het bedrijf besloot de hulp in te schakelen van Anderson MacGyver, een consultancybureau gespecialiseerd in digitale strategie. Anderson MacGyver heeft kantoren in verschillende Europese landen, naast Nederland (hoofdkantoor) is het actief vanuit een kantoor in Duitsland (sinds 2021) en een kantoor in Zweden (sinds 2019).

De afgelopen periode hebben Anderson MacGyver en Fiber Experts samengewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe IT-strategie.

Van analyse tot implementatie

Als eerste stap namen experts van het adviesbureau de strategische positionering, het bedrijfsmodel en de groeidoelstellingen van het Duitse bedrijf grondig onder de loep. Op basis van die analyse zijn aanbevelingen gedaan ten aanzien van de implementatie van diverse digitaliseringsinitiatieven.

Naast het opstellen van een nieuwe strategische route en het starten van nieuwe initiatieven, werkte het projectteam ook consequent aan het realiseren van operationele successen en het omzetten van de gestelde doelstellingen. Gezamenlijk hebben de partners een toekomstbestendig IT-landschap ontwikkeld, dat de verdere expansie van het glasvezelnetwerk in Duitsland kan faciliteren.

Verder is in samenwerking met Anderson MacGyver gewerkt aan het standaardiseren van de processen (en verschillende kpi’s) en is een dataplatform met de juiste architectuur geïmplementeerd. Dit nieuwe platform, dat fungeert als centrale hub, maakt een hogere mate van transparantie, een snellere responsiviteit en schaalbaarheid tijdens het bouwproces mogelijk.

“We zijn trots dat we een aanzienlijke bijdrage hebben mogen leveren aan de ontwikkeling en implementatie van het project”, laat Anderson MacGyver weten.

Druk vanuit de overheid

Dat Fiber Experts het IT-implementatietraject juist in deze tijd is gestart, is niet geheel verrassend. In Duitsland wordt de druk vanuit de overheid om de uitrol van glasvezel in het land te versnellen almaar groter. Waar Duitsland de grootste economie van Europa heeft, loopt het land als het gaat om zijn digitale infrastructuur al jaren achter. Zo presteert het land ondermaats in een recente Europese benchmark van de snelheid in breedbandconnectiviteit.

Voor Fiber Experts kwam het project dan ook op een cruciaal moment. Met de hulp van Anderson MacGyver heeft Fiber Experts de nodige digitale fundamenten gelegd om de komende jaren flinke stappen te zetten. “We zijn verheugd dat we Fiber Experts hebben kunnen helpen bij het creëren van een toekomstbestendig IT-landschap, waarmee ze hun groeiambities kunnen realiseren en een sleutelrol kunnen spelen in het digitale transformatielandschap in Duitsland”, aldus Anderson MacGyver.