Na Nordics vestigt Anderson MacGyver zich ook in Duitsland

09 juni 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Na eerder al naar Scandinavië te zijn uitgebreid, heeft het oer-Hollandse management consultancybureau Anderson MacGyver zijn vleugels nu ook naar Duitsland uitgeslagen.

De uitbreiding maakt volgens Rik Bijmholt, een van de oprichters en directeuren van het adviesbureau, deel uit van Anderson MacGyvers ambitie om een “toonaangevend Europees adviesbureau te worden op het gebied van strategisch advies over data en technologie”. Sinds de oprichting in 2013 biedt de specialist in digitale transformaties klanten end-to-end dienstverlening – van strategisch advies tot en met de implementatie. 

De beslissing om een kantoor in Duitsland te openen vormde een “logische volgende stap” in de bedrijfsstrategie, geeft Bijmholt aan. “Veel van onze klanten hebben activiteiten in de grootste economie van Europa”, en bovendien vormt Duitsland “een grote opstap voor verdere uitbreiding” van de activiteiten binnen de Duitstalige gebieden in Europa. 

Anderson MacGyver betreedt de Duitse markt

Duitsland geldt als Europa’s op één na grootste consultancymarkt (na het Verenigd Koninkrijk), waarbij de bredere DACH-regio (naast Duitsland ook Oostenrijk en Zwitserland) – afgaande op een conservatieve schatting van Source Global Research – een omzet van meer dan €12 miljard genereert. De Duitse brancheorganisatie voor adviesbureaus, de BDU, houdt er een veel ruimere schatting op na – zij waardeert de Duitse adviesmarkt op €35 miljard.

Kansen

Terwijl Duitsland voor adviesbureaus tegelijkertijd een van de meest concurrerende regio’s is, ziet Bijmholt verschillende kansen voor Anderson MacGyver om zich met succes in de lokale markt te vestigen. “We werken voor internationale klanten in verschillende sectoren, en Duitsland is de thuisbasis van tientallen marktleidende bedrijven – dat past precies in ons straatje.”

Klanten waar het adviesbureau mee samenwerkt zijn onder meer het in Frankrijk gevestigde industrieel bedrijf SPIE, Rituals Cosmetics, energieleverancier en -producent Eneco Group en Vanderlande, een van ’s werelds grootste leveranciers van handlingsystemen.

“De Noordrijn-Westfalen-regio, die in de beginfase ons belangrijkste aandachtsgebied zal vormen, geldt als een toekomstgerichte digitale locatie”, geeft Bijmholt aan, die uitlegt dat het precies dat gebied is waar het specialisme van Anderson MacGyver om de hoek komt kijken: “Wij zijn experts in het helpen van bedrijven bij het ontwikkelen van hun digitale agenda en het vormgeven van de daaruitvolgende roadmap, en met het begeleiden van onze klanten op hun reis naar een digitale toekomst.”

Leiderschap

Om leiding te geven aan het kantoor in Duitsland is Sönke Thoms aangetrokken, die kan bogen op ruime ervaring in het ondersteunen van klanten bij het oplossen van IT-vraagstukken op strategisch niveau. Hij is een voormalig Director of Consulting Services bij internationaal adviesbureau CGI en deed daarvoor jarenlange ervaring op in de financiële dienstverlening en vervulde verschillende leidinggevende functies bij technologiebedrijf CKC.

Thoms laat weten: “Ik ben erg trots en enthousiast om deel uit te maken van de Anderson MacGyver-familie. Samen bouwen we aan iets nieuws en heel impactvols in Duitsland.” 

Het Duitse team – gevestigd in Düsseldorf – zal kunnen profiteren van de expertise en aanwezigheid van zijn Nederlandse collega’s. In zijn thuismarkt werd Anderson MacGyver onlangs door brancheplatform Consultancy.nl uitgeroepen tot een van de leidende digitale adviesbureaus van ons land.