Roemeense Ensight lid van Eurogroup Consulting netwerk

15 maart 2011 Consultancy.nl

Ensight Management Consulting, een Roemeens management adviesbureau, is lid geworden van het netwerk van Eurogroup Consulting. Ensight heeft een omzet van ongeveer €4.7 miljoen. Door de toetreding van het Roemeense adviesbureau heeft Eurogroup Consulting nu kantoren in Boekarest en Warschau om de Centraal-Europese markt te bedienen. Het partnerschap zal ook voor een betere toegang zorgen in de markten van Hongarije, Rusland, Oekraïne, Kroatië, Slovenië en Moldavië.

Eurogroup Consulting heeft een team van 1,200 consultants verspreid over 24 kantoren in 18 landen.

Ensight Management Consulting

Toegang tot het Europese netwerk
De aansluiting biedt Ensight nieuwe perspectieven voor de toegang tot internationaal academisch onderzoek, stelde Robert Maxim, managing partner van Ensight: “Naast de geografische dekking krijgen we met dit partnerschap met Eurogroup Consulting een platform van professionele samenwerking: toegang tot academisch onderzoek door het Eurogroup Institute, trainings- en gespecialiseerde cursussen voor consultants, uitwisseling van ervaring en knowhow in meerdere bedrijfssegmenten, uitgebreide expertise, hoogkwalitatieve standaards voor onze consultingdiensten en internationale projecten.”

Roemeense managementadviesmarkt
De Roemeense managementadviesmarkt bereikte vorig jaar een waarde van ongeveer €180 tot 200 miljoen, een daling van 20% ten opzichte van 2009. In 2009 kromp de markt, als gevolg van de crisis, ook al met 30% vergeleken met 2008, stelde Maxim. Hij verwacht vergelijkbare resultaten voor dit jaar. 10 tot 15% van de omzet zal komen uit pan-Europese projecten.

Nieuws