Adviesbureaus zijn kennispartner van Overheid 360 Congres

10 april 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd

In juni vindt de 2024-editie van het Overheid 360 Congres plaats in Utrecht. Drie adviesbureaus hebben zich als kennispartner verbonden aan het vakcongres over informatiemanagement voor de overheid.

Op woensdag 19 juni zullen bijna 1.000 professionals van gemeenten, overheden en publieke organisaties afreizen naar de Utrechtse Jaarbeurs om meer te weten te komen over de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van informatiemanagement.

In een steeds verder digitaliserende samenleving kan ICT een doorslaggevende rol spelen in het oplossen van maatschappelijke opgaven. Ook ligt digitalisering aan de basis van betere dienstverlening aan burgers en het bedrijfsleven. Maar om al deze voordelen van digitalisering te benutten, is goed informatiemanagement cruciaal.

Enkele belangrijke onderwerpen die tijdens het congres aan bod zullen komen, onder meer in presentaties, workshops en paneldiscussies, zijn informatiestrategie, datagedreven werken, dataveiligheid, IT-outsourcing, cloud computing en kunstmatige intelligentie (inclusief generatieve AI). Deze thema’s zullen zowel vanuit de theorie als de praktijk worden ingestoken.

Het programma is voor een groot deel gebaseerd op de expertise van zo’n 40 kennispartners. Drie daarvan zijn bekende spelers uit de adviesbranche: MLC, Infotopics en Promista.

MLC is een adviesbureau uit Leusden dat overheden helpt met het optimaliseren van processen en informatiestromen. Het bureau richt zich daarbij vooral op dienstverlenende processen.

Infotopics is een specialist in business intelligence. De consultants van de firma helpen overheden met het creëren van datagedreven inzichten die gebruikt kunnen worden voor betere en effectievere besluitvormingsprocessen.

Promista is een expert in projectmanagement. Het bureau helpt klanten in de overheidssector met het succesvol laten draaien van programma’s en projecten en het verbeteren van de informatievoorziening rondom projectportefeuilles.

Overige partners van het Overheid 360 Congres zijn TOPdesk, PQR, Fortes, Atabix, PMO Institute en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.