Finext breidt BI diensten uit met Rosslyn partnership

28 november 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Finext heeft zich verbonden aan het wereldwijde Cloud Rosslyn Analytics' Partner Program. Met de partnership breidt het financiële adviesbureau uit Voorburg haar dienstverlening op het gebied ‘business intelligence’ (BI) verder uit.

Private cloud
Steeds meer organisaties zien de voordelen van het gebruik van cloud-toepassingen. Zo schat analistenbureau IDC dat de uitgaven voor private cloud in Nederland de komende jaren zullen stijgen van €175 miljoen vandaag naar €342 miljoen in 2015. Reden voor deze groei is dat organisaties op zoek gaan naar manieren om IT-uitgaven te reduceren en / of betere manieren zoeken om te innoveren. Rosslyn Analytics helpt bedrijven met het implementeren van self-service analyse in de cloud.

Business intelligence
Business intelligence is een van de kernproposities van Finext – het adviesbureau helpt organisaties om de doorlooptijd voor het inzetten van enterprise analyse terug te brengen van weken tot dagen. "De samenwerking past in onze strategie om meer transparantie te creëren voor organisaties", zegt Paul Damen, consultant bij Finext. "Dit platform biedt organisaties de flexibiliteit en schaalbaarheid om te groeien, zonder de ICT inspanningen en bijbehorende kosten die verbonden zijn aan de traditionele business intelligence oplossingen".

RAPid: Self-Service Analyse in de Cloud
Rapid geeft gebruikers een self-service platform voor het geleidelijk verrijken van informatie. Dit geldt ook voor het combineren van verschillende gegevensbronnen, het verwijderen van onjuistheden en het rubriceren van informatie. Zo onstaan betere rapportages die nodig zijn om slimmere beslissingen te nemen. Ook kunnen deze rapportages makkelijker on demand gemaakt worden. “Met Rapid kunnen eindgebruikers van organisaties gezamenlijk interactieve dashboards en rapporten ontwikkelen en beheren. Deze kunnen vervolgens binnen een paar minuten gedeeld worden binnen de organisatie. Hiervoor hoeft geen software of hardware aangeschaft te worden” zegt Nicholas Baddeley, Partner & Alliances manager bij Rosslyn Analytics.