Mariska van de Luur in raad van bestuur van KPMG

27 oktober 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG heeft de opvolger van Marc Hogeboom gevonden: Mariska van de Luur. Ze wordt naast bestuursvoorzitter Stephanie Hottenhuis de tweede vrouw in het vierkoppige bestuur van het accountants- en advieskantoor.

Met de aanstelling haalt de zakelijke dienstverlener een veteraan binnen de KPMG-organisatie aan boord van het bestuur – Van de Luur nadert haar 30-jarige jubileum binnen de firma. Ze begon als accountant, werd partner in 2007 en is sinds 2018 vicevoorzitter van de Assurancepraktijk. De afgelopen jaren maakte Van de Luur ook deel uit van het managementteam van de zorgpraktijk.

“Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat de raad van commissarissen en de raad van bestuur mij hebben gegeven”, aldus Van de Luur.

Mariska van de Luur in raad van bestuur van KPMG

“Het werk van accountants verandert in hoog tempo”, geeft ze aan. “Zo zullen accountants ook een oordeel moeten vellen over de impact van organisaties op mens, milieu en goed bestuur door de komst van de verplichte duurzaamheidsrapportage (de CSRD). Dit zal grote invloed hebben op het werk van onze accountants en op onze sector. Ik kijk ernaar uit om samen met al mijn KPMG-collega’s hier een verdere bijdrage aan te leveren.”

“Als bestuurder zal ik me met toewijding inzetten voor het verder versterken van onze kwaliteitsgerichte cultuur en op de ontwikkeling en inzet van nieuwe technologie in ons vak.”

Naast Van de Luur (Head of Assurance) bestaat het bestuur van KPMG uit Stephanie Hottenhuis (CEO en voorzitter), Edwin Herrie (Head of Advisory) en Marc Broskij (Chief Operating Officer). Zij geven leiding aan een team van rond de 3.800 medewerkers in ons land. De omzet van KPMG steeg afgelopen boekjaar met 15% naar €687 miljoen.

“Met de komst van Mariska voegen we veel relevante ervaring toe aan ons bestuur”, aldus Hottenhuis. “Wij zien uit naar de samenwerking met haar in ons team.”