Marc Broskij wordt chief operating officer en bestuurslid bij KPMG

14 juni 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Marc Broskij wordt per 1 oktober bij KPMG benoemd tot Chief Operating Officer en voegt zich tevens bij de Raad van Bestuur. Broskij, die in 2019 na een vierjarige rol als CFO elders terugkeerde naar KPMG, zal het stokje overnemen van bedrijfsveteraan Rob Kreukniet.

Sinds 2019 is Broskijk (weer) actief binnen het Big Four accountants- en advieskantoor, waar hij eerst de rol van Head of Finance vervulde en de afgelopen twee jaar als Chief Financial Officer heeft gefungeerd.

Zodra hij Kreukniet heeft opgevolgd, zal Broskij een van de vier bestuursleden zijn binnen KPMG (de CFO is bij KPMG geen lid van de raad van bestuur), naast Stephanie Hottenhuis (CEO), Edwin Herrie (Head of Advisory) en Marc Hogeboom (Head of Audit).

Marc Broskij keert terug naar KPMG als lid Raad van Bestuur

“Marc heeft een enorme staat van dienst opgebouwd zowel binnen KPMG als elders. Zijn uitgebreide management- en financiële ervaring kwalificeren hem tot de ideale kandidaat om leiding te geven aan de interne bedrijfsoperatie”, zegt Roger van Boxtel, voorzitter van de Raad van Commissarissen bij KPMG.

Eerder werkte Broskij vier jaar voor Blokker (2015 – 2019), waar hij meest recentelijk de functie van CFO bekleedde. In deze rol was hij financieel eindverantwoordelijk voor de groep, en begeleidde hij verschillende grote interne transformaties.

Daarvoor was Broskij reeds vijftien jaar actief binnen KPMG in diverse functies in het accountantsberoep, veelal gericht op internationale bedrijven. In 2013 werd hij benoemd tot partner.

Bestuursvoorzitter Hottenhuis: “Ik kijk uit naar een goede samenwerking. Marc is intrinsiek mensgericht, communicatief sterk en kent alle ins en outs van onze organisatie. Hij vertegenwoordigt eveneens een nieuwe generatie in ons bestuur. Dat verrijkt ons team met nieuwe visie en inzichten.”

Vertrekkend Chief Operating Officer Kreukniet heeft de rol bekleed sinds 2015. Hij werkt sinds 1988 bij het Big Four-kantoor en werd in 1996 benoemd tot partner.