Hiemstra & De Vries benoemt drie nieuwe partners

18 oktober 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Hiemstra & De Vries heeft drie nieuwe partners benoemd binnen zijn leiderschapsteam. “Hiermee versterken we ons zowel in de breedte als in de diepte”, aldus directeur Janneke Oudenhoven.

De drie nieuwe partners zijn allen afkomstig uit de eigen gelederen. Marja Wiegers en Jeroen Niemans werken al vijf jaar voor het organisatieadviesbureau uit Utrecht. Voor Chiel Peters valt de toetreding samen met zijn vierjarige jubileum bij Hiemstra & De Vries.

“Met Marja, Jeroen en Chiel aan boord zetten we met vertrouwen de stap vooruit”, laat Oudenhoven weten. “Samen zetten we ons in om nieuwe perspectieven te creëren voor publieke organisaties, helpen we de wijze van organiseren rondom maatschappelijke opgaven krachtig en eenduidig te maken en mensen en teams te laten groeien in hun professionaliteit.”

Hiemstra & De Vries benoemt drie nieuwe partners

Marja Wiegers begeleidt organisaties, teams en professionals bij het leren, samenwerken en ontwikkelen.

“Hoe zorg je dat je in deze tijd werkelijk effectief bent, zelf ‘heel’ blijft én empathisch bent? Dat vraagt om leiderschap en vakmanschap dat je niet leert in de schoolbanken; wel door samen met collega’s in het werk te experimenteren, te oefenen en daarvan te leren. Daar ligt mijn drijfveer, en daar ligt mijn focus als partner”, geeft ze aan.

Volgens Wiegers heeft Hiemstra & De Vries op dit terrein een unieke aanpak. “Ik geloof in de manier waarop Hiemstra & De Vries bijdraagt: door de ontwikkeling van professionals, leiders en team altijd aan te laten sluiten bij hun context en de inhoudelijke vraagstukken. Daarin zijn we onderscheidend.”

Jeroen Niemans is binnen Hiemstra & De Vries het boegbeeld van het fysieke domein. Daarnaast is hij lid van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur en de Evaluatiecommissie Omgevingswet.

“Zeker in het fysieke domein moet de publieke sector inzetten op realisatiekracht”, vindt hij. “Denk aan de woningbouwopgave. Omdat de fysieke ruimte schaars is, moeten publieke organisaties samenwerken, scherpe keuzes maken en elkaar weten te vinden. Dat vraagt om heldere processen en een goed werkend, integrerend omgevingsbeleid. Ik ben trots dat ik hier de komende periode binnen Hiemstra & De Vries als partner mee aan de slag ga.”

“Hiemstra & De Vries is uniek, omdat we functioneren op het snijvlak van inhoudelijke kennis over de fysieke leefomgeving aan de ene kant en van vraagstukken rondom sturen en organiseren aan de andere kant. Die combinatie is heel sterk, en voedt mijn overtuiging dat we de benodigde realisatiekracht kunnen versterken.”

Chiel Peters werkt al jaren als adviseur in het sociaal domein. “Publieke organisaties in het sociaal domein hebben het zwaar, met hun complexe opgaven, financieel beperkte ruimte en betwiste betrouwbaarheid”, stelt hij vast.

“Om succes te boeken is een andere aanpak nodig dan we gewend zijn. Bij Hiemstra & De Vries pakken we vraagstukken vanuit het menselijk perspectief integraal op. Daarbij moet de overheid gelijkwaardiger optrekken met maatschappelijke partijen en inwoners. Dat uitgangspunt neem ik mee in mijn rol als partner.”

Hiemstra & De Vries werd in 2004 opgericht vanuit de ambitie om bij te dragen aan een sterke overheid. De circa 45 partners en adviseurs van het adviesbureau helpen publieke organisaties in het sociale en fysieke domein met het ontwerpen en realiseren van maatschappelijke doelen.