First Dutch begeleidt verkoop Hotel Rijsserberg aan Sandton

01 juli 2006 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Sandton Hotels heeft per 1 juli 2006 Hotel Rijsserberg in Rijssen overgenomen van Bilderberg. Het hotel blijft opereren onder de naam Hotel Rijsserberg. Bilderberg werd tijdens de transactie geadviseerd door First Dutch, een boutique corporate finance adviesbureau. De overname door Sandton Hotels heeft geen consequenties voor medewerkers en klanten.
 
Het transactieteam van First Dutch bestond uit Willem-Jan van den Dijssel, Koen Wagemakers en Casper Sikkema.
 
Bilderberg: strategische herpositionering
Bilderberg Hotels & Restaurants richt zich sinds de overname door Goldman Sachs en Westmont Hospitality in oktober 2004 op het herpositioneren van de groep in het vier- en vijfsterrensegment voor de zakelijke en particuliere markt. Evaluatie van de hotelportefeuille heeft geleid tot de verkoop van het hotel in Rijssen. In 2005 werden al Hotel Arnhem-Velp en het Oranje Hotel afgestoten.
 
"Wij zijn alle medewerkers van Hotel Rijsserberg bijzonder erkentelijk voor hun inspanningen voor Bilderberg, en wensen hen veel succes en een goede toekomst onder de nieuwe eigenaar,"  aldus managing director Dries van der Vossen van Bilderberg.

Renovatie van Hotel Rijsserberg
Hotel Rijsserberg biedt 54 modern uitgeruste kamers, 16 vergaderzalen, een bar/restaurant en een wellness center. Sandton Hotels gaat het hotel het komende jaar voorzien van een grote renovatie: "Zowel de kamers, badkamers, zalen, wellnesscenter en het restaurant worden vernieuwd", aldus Gui de Vries van Sandton Hotels.