Quote 500 ondernemer Peter Goedvolk koopt First Dutch

09 januari 2015 Consultancy.nl

Het Amsterdamse corporate finance bureau First Dutch is recent in handen gekomen van Quote 500 ondernemer Peter Goedvolk. Volgens de partners van First Dutch, die betrokken blijven bij het advieskantoor, legt de overname een stevig fundament onder verdere uitbreiding van de corporate finance- en consultancyactiviteiten.

First Dutch, opgericht in 2000 door Michel Van Bremen, biedt ondersteuning op het gebied va financiële consultancy, fusies & overnames, financiering & (her)structurering en waardering & fairness opinions. Het bureau is gevestigd in Amsterdam en telt een team van circa 15 professionals, aangevuld door een pool van ervaren associates.

First Dutch gekocht door Peter Goedvolk

Onlangs besloot de Rotterdamse ondernemer Peter Goedvolk om alle aandelen van First Dutch over te nemen van het bestaande partnerteam. Quote 500 ondernemer en miljonair Goedvolk is vooral bekend geworden door zijn enorme successen in de oliehandel die hij met het in 1984 opgerichte Argos Oil wist te boeken. Begin vorig jaar trok Goedvolk zich terug uit het bedrijf en inmiddels heeft hij een comeback gemaakt met zijn nieuwe bedrijf COUNT, waarmee hij gaat handelen in grondstoffen, biobrandstoffen en overige ‘soft commodity’s. Met COUNT betreedt Goedvolk een markt met grote spelers als Cargill en Vitol, maar de ondernemer richt zich op het niche segment binnen de markt waar voldoende kansen liggen. Door naast te handelen in commodity’s ook logistics aan te bieden wil Goedvolk zich in de markt gaan onderscheiden.

Voor Goedvolk past de acquisitie in zijn lange termijn plannen. “Enerzijds ontwikkelen wij een premium brand in commodity trading and logistics waar ik zelf leiding aan geef. Anderzijds willen we met First Dutch als investeringsmaatschappij de beste partner in zijn soort zijn,” aldus de koper.

Vanuit de optiek van First Dutch biedt de kapitaalinjectie kansen voor verdere uitbreiding. “Wij willen de corporate finance en adviespraktijk verder uitbouwen,” aldus Goedvolk. First Dutch zegt zelf: “de transactie verstevigt onze positie als vooraanstaand financieel-strategisch adviesbureau en legt een stevig fundament onder verdere uitbreiding van onze activiteiten: De consultancypraktijk wordt uitgebouwd en daarnaast wordt concreet vormgegeven aan een investeringsmaatschappij in combinatie met de transactiepraktijk.”

Michel van Bremen, Gina van der Werf en David van Loo en Peter Goedvolk

De drie partners van First Dutch – Michel van Bremen, Gina van der Werf en David van Loo – zijn aan boord gebleven, waarbij Van Bremen en Van der Werf vanuit de overkoepelende Family Office van Goedvolk opereren. Voor klanten verandert er niks, stelt Van Bremen. “Wij zetten onze dienstverlening voort op de manier die klanten van ons gewend zijn: hoogwaardig, betrokken en flexibel.”

Nieuws

Meer nieuws over