Finext geeft cultuur en DNA een eigen naam: Qwinc

12 november 2012 Consultancy.nl

Sinds de oprichting in 1999 wordt de cultuur van Finext gekenmerkt door vertrouwen, betrokkenheid, creativiteit en ondernemerschap. Onlangs maakte het adviesbureau uit Voorburg het opvallende nieuws bekend dat het haar ‘DNA’ een eigen naam heeft geven. “Onze gedeelde principes vinden we zo belangrijk, dat we ons 'DNA' een naam hebben gegeven: Qwinc” laat Finext weten in een bericht. Reden voor Consultancy.nl om een aantal vragen te stellen aan Maarten Bronda, een van de bedenkers van Qwinc.

Hoe heeft Finext haar eigen DNA in kaart gebracht?
Het is allemaal begonnen met een 'familie' diner. Nadat Finext zich had losgemaakt van Ordina in april 2011 hebben we een diner georganiseerd met de verschillende bedrijven die wij tot ons netwerk rekenen. Na een flink aantal creatieve brainstorms is Qwinc geboren en stap voor stap verder uitgewerkt.

Waar staat Qwinc eigenlijk voor?
Het Qwinc DNA is wat bedrijven met 'Qwinc inside' met elkaar gemeen hebben. Het is een netwerk van bedrijven dat ontstaan is vanuit dezelfde waarden. De andere bedrijven in het netwerk zijn Driezestig, Swap Support, Technision, Censes, Sonum International en Springfish

Wat was de aanleiding voor Finext om haar DNA een aparte naam te geven?
We hadden de behoefte om de samenhang tussen de bedrijven zichtbaar te maken. De verschillende bedrijven werken al lange tijd samen, vanuit eenzelfde visie en werkwijze, maar op elkaar aanvullende onderwerpen. Het Qwinc netwerk is ook geen statisch gegeven, het groeit.

Wat zijn volgens u de belangrijkste kenmerken van Qwinc?
Dit wordt goed verwoord door onderstaand schoolbord. Dit is een gebalanceerde set aan waarden die het verhaal goed vertellen. Het is een verhaal met een knipoog, of een qwincslag. Vandaar ook de disclaimer.

Finext DNA Qwinc

Disclaimer: "Experiences from the past have shown that having Qwinc inside leads to a significant risk of enjoying your work".

Hoe zorgt Finext ervoor dat het DNA behouden blijft naarmate consultants vertrekken en nieuwe adviseurs worden aangetrokken?
Bij de gesprekken voorafgaand aan het dienstverband zijn elementen uit het Qwinc DNA onderwerp van gesprek. Er is veel aandacht voor deze waarden in de dagelijkse besturing van het bedrijf waarbij elke medewerker betrokken is. Elkaar aanspreken op deze waarde is de meest krachtige manier om het Qwinc DNA levend te houden. Daarnaast wordt er bij de introductie dagen voor nieuwe mensen veel aandacht besteed aan dit onderwerp. Het is gebleken dat, zoals de disclaimer suggereert, Qwinc besmettelijk is en heel makkelijk wordt opgepakt door nieuwe medewerkers.

Nieuws