Emixa breidt uit naar DACH met overname LMtec Digital Solutions

19 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Digitaal transformatiebureau Emixa heeft zijn horizon verbreed naar de DACH-regio door middel van een strategische investering in LMtec Digital Solutions.

Het is voor Emixa de eerste deal van 2023. Het bedrijf is ontstaan door verschillende deals en de krachtenbundeling van vijf firma’s: Appronto, cards PLM Solutions, DimensysMagnus Digital en OnePLM, met meerderheidsaandeelhouder Holland Capital als financiële partner.

LMtec Digital Solutions adviseert en ondersteunt klanten in industriële sectoren met expertise op het gebied van product lifecycle management (PLM). De firma is partner van Siemens, SAP en Mendix en de circa 70 medewerkers van het bedrijf zijn actief vanuit vestigingen in Duitsland en Zwitserland.

Emixa breidt uit naar DACH met overname LMtec Digital Solutions

“We hebben de ambitie de leidende partij te worden in West-Europa. Met de komst van LMtec Digital Solutions kunnen we onze klanten nu in de DACH-, UK- en Benelux-regio nog beter van dienst zijn binnen de technologiedriehoek van SAP-Siemens-Mendix”, aldus Peter-Jan Simons, CEO van Emixa. “Daarnaast geeft de Siemens-expertise van LMtec onze Siemens-activiteiten in Europa een boost en brengt deze het partnership met Siemens naar een nog hoger niveau.”

Emixa heeft nu 520 medewerkers in dienst. Het bureau specialiseert zich naast product lifecycle- en asset management ook in thema’s zoals Industrie 4.0, enterprise resource planning, IT-architectuur, low-codeapplicaties, systeemintegraties en procesoptimalisatie. De klantenkring bevindt zich met name in de maakindustrie.

Voor LMtec Digital Solutions biedt de aansluiting bij de groep kansen om de dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. Door schaalvergroting kan het bedrijf nu ook grotere projecten aannemen. Bovendien wordt het hiermee een nog belangrijkere partner in het ecosysteem van technologieleveranciers zoals Siemens.

Wat voor beide partijen bovendien meespeelt: de krachtenbundeling biedt de talenten van beide firma’s nieuwe kansen om zich te ontwikkelen. “Onze consultants krijgen meer internationale carrièrekansen en kunnen zich ontwikkelen binnen een breder scala aan diensten en technologieën”, zegt Simons.

De reis van Emixa

De reis van Emixa werd in 2020 afgetrapt, toen Magnus Digital werd overgenomen door Holland Capital. In januari 2021 sloten Dimensys en Cards PLM Solutions zich aan bij de groep. Vorig jaar werden vervolgens Appronto en OnePLM toegevoegd aan de mix.

Topman Simons komt vanuit de stal van Magnus, waar hij zo’n 20 jaar werkzaam was voor zijn huidige rol bij Emixa.