Boris van der Saag Director bij Double Effect Singapore

05 november 2012 Consultancy.nl

Double Effect heeft in augustus Boris van der Saag aangesteld als Director Financial Markets. Van der Saag maakte de overstap van Royal Bank of Scotland (RBS), waar hij in zijn laatste functie verantwoordelijk was voor Change en Investment Management in de Asia Pacific regio. De ervaren ex-bankier, die bijna 20 jaar heeft gewerkt voor ABNAmro en RBS, wordt mede-verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de vestiging van Double Effect in Singapore.
 
Vorig jaar augustus opende Double Effect haar eerste kantoor in het buitenland, in het ‘Financial District’ van Singapore. Twee consultants van de Nederlandse vestiging (Bas Heijnen en Jeroen Bos) verhuisden naar Singapore om het kantoor op te bouwen. Door de grote vraag vanuit financiele dienstverleners naar de diensten van het adviesbureau is het aantal adviseurs gegroeid naar acht.
 
Nieuwe uitdaging
Boris van der Saag over zijn nieuwe uitdaging: “Het werken in financiële markten blijft een grote uitdaging. Er moeten antwoorden worden gezocht op strategische vragen over hoe financiële instellingen relevant zijn en blijven voor hun klanten, hoe om te gaan met sterk toenemende regelgeving en marktontwikkelingen en hoe de winstgevendheid te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren. Double Effect ondersteunt haar klanten met de juiste expertise om deze uitdagingen goed in kaart te brengen en de commerciële kansen die deze veranderingen met zich meebrengen te benutten. Deze focus op het oplossen van problemen van klanten en het toevoegen van waarde aan de business, is een belangrijke reden voor mij om na 18 jaar binnen de bancaire sector voor Double Effect te kiezen”.
 
Over Boris van der Saag
Boris van der Saag begon als wiskundige op de handelsvloer van ABNAmro. Tijdens zijn loopbaan bij de bank bouwde hij ruime ervaring op in business development en verandermanagement, in zowel de front als back office. Na de overname van ABNAmro door RBS maakte hij in 2008 de overstap naar de van oorsprong Schotse bank. In 2010 verhuisde hij met zijn familie naar Azië om een leidinggevende positie in te nemen bij de Asia Pacific business unit van RBS.

Nieuws