Consultants volop aanwezig tijdens Big Data Expo 2023

30 augustus 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Op 12 en 13 september zal de Jaarbeurs Utrecht weer een belangrijke ontmoetingsplaats vormen voor professionals actief binnen het (big) data-domein. Tijdens Big Data Expo 2023 komen honderden bestuurders, managers, technische professionals en consultants samen om de nieuwste trends en ontwikkelingen op datagebied te bespreken, hun visie en ervaringen te delen en inspiratie op te doen.

Big Data Expo 2023 wordt aangeprezen als het eerste platform dat vraag en aanbod in de big data-sector samenbrengt. Tevens stelt de organisatie dat het het enige evenement in de Benelux is dat zich specifiek zal richten op ieder mogelijk aspect van datamanagement.

Gedurende de expo zullen ruim 100 specialisten aanwezig zijn als standhouders – allemaal partijen die zich dagelijks begeven op het snijvlak van datastrategie, datagedreven werken en datamanagement. Te denken valt aan vakgebieden als cloud computing, datavisualisatie en databeveiliging, en technologieën als machine learning en artificial intelligence.

Consultants volop aanwezig tijdens Big Data Expo 2023

“Voor iedereen die meer zakelijke waarde wil creëren door het toepassen van data, is de Big Data Expo hét evenement om nieuwe inzichten te verzamelen”, aldus de organisatoren.

Naast de vele oplossingen die bedrijven presenteren vanuit hun stand op de beursvloer, kent het evenement ook een uitgebreid programma vol met lezingen en keynote-presentaties, waar dataprofessionals met uiteenlopende kennisniveaus voor hun relevante inspiratie kunnen opdoen.

Sprekers van adviesbureaus

Verschillende Chief Data Officers evenals diverse consultants zullen tijdens het evenement hun opwachting maken.

Zo verzorgt Jeroen Tegelaar, Director bij BearingPoint, een sessie samen met Marinka Voorhout (Director Data Driven bij Philips) en Chris Lemmens (Head of Data Science bij Harvest). Het drietal neemt de bezoekers mee naar de wondere wereld van de data desk. Samen hebben zij een oplossing gevonden om in complexe omgevingen met veel tegenstrijdige belangen vraag en aanbod van data te stroomlijnen binnen de gestelde kaders van de organisatie.

Charlotte Vonkeman van Digital Power deelt in samenwerking met Wilbert Beelen (Data Strateeg bij Univé) enkele geleerde lessen uit een datagedreven werken-transformatie die binnen Univé heeft plaatsgevonden. De toeschouwers leren over de uitdagingen en mogelijkheden, de inrichting van systemen en de juridische aspecten die hierbij komen kijken. Aan de hand van praktijkcases deelt het duo waardevolle tips om datagedreven werken te stimuleren.

Digital Power verzorgt nog twee presentaties. Samen met FrieslandCampina worden de deelnemers meegenomen in de implementatie van een nieuw data-gedreven business model; en samen met Agrico wordt de lezing 'Datatransformaties zonder data engineering? Ontdek de kracht van analytics engineering' georganiseerd.

Aldo de Rubertis, Executive Partner bij IBM Consulting, duikt in een case van IBM Consulting waarin het bureau een grote bierbrouwer heeft geholpen met het omarmen van kunstmatige intelligentie om de operaties en besluitvorming te optimaliseren.

Xomnia, een bureau gespecialiseerd in data science en kunstmatige intelligentie, zal tijdens het event een van zijn recente klantcases uitlichten. Het adviesbureau hielp de Used Trucks-divisie van DAF om meer datagedreven te worden, van strategie tot executie. Eke van Riel (Senior IT Project Manager), Martijn Beeks (Machine Learning Engineer) en Laura Huizing (Account Manager) vertellen over de verschillende fases in het project en welke lessen ze uit het project hebben meegenomen.

Onder de 100+ bedrijven op de beursvloer zijn ook dit jaar weer uiteenlopende adviesorganisaties te vinden. Naast de genoemde bureaus zijn deze editie ook Artefact, BigData Republic, Data Science Partners, Devoteam, Future Facts, Plainwater en Xebia vertegenwoordigd op de expo.