Symbol organiseert event over digitale transformatie in industriesector

28 augustus 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

Op 28 september organiseert Symbol een event dat helemaal in het teken staat van digitale transformaties. Het evenement richt zich op leiders van bedrijven actief in het industriële en technische domein die waardevolle kennis willen opdoen rond thema’s als Industry 4.0.

Digital twins, machine learning en kunstmatige intelligentie – een kleine greep uit de vele innovatieve technologieën waar bedrijven vandaag de dag wat mee lijken te moeten. Ook de industriële sector kan in deze uitdagende tijden niet langer om digitale transformaties heen. Niet vreemd, want de concurrentie is moordend en klanten verwachten dat bedrijven meegaan in de digitaliseringsstroom.

Voor bestuurders van bedrijven in de technische sector is het dan ook zaak om serieus aan de slag te gaan met een gepaste digitale strategie om zo hun eigen organisatie toekomstbestendig te houden. Maar hoe digitaliseer je de processen? Welke mogelijkheden zijn er allemaal? En waar moet je op letten?

Symbol organiseert event over digitale transformatie in industriesector

Het Digital Transformation-event, een initiatief van Symbol en enkele partners (CGI, Lean Forms en Minitab) van het bureau voor procesverbetering, staat helemaal in het teken van digitale transformatie binnen de industrie- en technieksector. 

Op 28 september brengt het adviesbureau op zijn kantoor in Amersfoort tal van beslissers van industriële organisaties samen om hun kennis uit te breiden, te netwerken met experts of inspiratie op te doen rondom thema’s als digitale transities en Industrie 4.0.

Doelgroep van het event zijn in het bijzonder operation managers, directies, QSHE en KAM Managers in de industrie, automotive, bouw, logistiek en technische dienstverlening.

Plenaire bijdragen

Het event kent meerdere plenaire bijdragen, waaronder van Dick Theisens. In ‘Japan 4.0’ zal de Symbol-directeur zijn ervaringen delen van een studiereis naar Japan, waarin hij een kijkje in de Japanse keuken nam om te ontdekken hoe bedrijven daar digitale transformaties aanvliegen.

Een tweede plenaire bijdrage komt van Coen Huesmann, Vice President Manufacturing bij CGI Nederland en leider van het manufacturing competence centre van CGI. Hij zal ingaan op digitale ontwikkelingsgebieden en de stappen die bedrijven kunnen nemen in hun digitale transformatieproces.

Workshops

Naast de plenaire sessies staan verschillende workshops op het programma, waarin deelnemers dieper kunnen ingaan op specifieke onderwerpen. Zo kunnen de bezoekers in het Smart Experience Center van Symbol zelf ervaren hoe ze process mining kunnen inzetten.

Verder zal Roberto Mastrangelo, Solutions Architect bij Minitab, een workshop verzorgen over Real Time SPC, waarbij hij praktijkcases zal gebruiken om te laten zien hoe processen kunnen worden gemonitord en geautomatiseerde acties kunnen worden ondernomen. Ricardo Meulstee, Junior Consultant bij Symbol, zal de workshop ‘Operationeel management 4.0’ leiden, waarin moderne methoden voor dagelijkse stand-up meetings en prestatiebeheer worden belicht.

Anton Schaerlaeckens, oprichter van LeanForms, zal in zijn workshop de focus leggen op standaardisatie in processen en workflowbeheer. David van Eekhout, Lead Consultant en MT-lid bij Symbol, zal een workshop verzorgen over de Lean Six Sigma 4.0-roadmap en de nieuwste ontwikkelingen binnen het CIMM-groeimodel. Dit model wordt door veel van de relaties van Symbol gebruikt om stappen te zetten in hun digitale transformatieproces.

Na de workshops en plenaire afronding wordt de dag afgesloten met een netwerkborrel, waar de deelnemers kunnen napraten over de thema’s en inzichten die gedurende de dag de revue zijn gepasseerd.