Eraneos brengt twee kantoren samen onder één dak in Amsterdam

28 juli 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het is een jaar van verandering voor de circa 250 professionals van Eraneos in ons land. Na begin dit jaar een nieuwe naam te hebben omarmd, is deze week ook een nieuw kantoor in gebruik genomen.

Voor iedere consultant die werkt in de regio Amsterdam was het een welbekend ijkpunt langs de A9: de Oude Molen en de daarnaast gelegen watertoren waarop meer dan twaalf jaar het logo van Quint nog net boven de snelweg uitstak.

Begin dit jaar veranderde Quint zijn naam naar Eraneos en kwamen er banieren met de nieuwe merknaam voor het gebouw te staan. Het nieuwe merk kwam voort uit een krachtenbundeling met branchegenoten in Duitsland en Zwitserland, waardoor het Nederlandse team nu onderdeel is van een Europese groep met circa 1.000 werknemers.

De naam Quint bleef nog even op de toren staan, omdat Eraneos later in het jaar naar een nieuwe locatie zou verkassen. Dit gebeurde afgelopen maandag met de verhuizing naar een nieuw adres in De Passage in Amsterdam Zuidoost. Het nieuwe logo zal voortaan in de buurt van de Johan Cruijff Arena te bewonderen zijn.

“De Oude Molen was een mooie plek met een karakteristieke sfeer”, zegt Mirjam de Munnik, marketing director van Eraneos. “Maar we groeiden er uit ons jasje en het kantoor paste niet meer bij onze duurzame ambities voor de toekomst.”

Het nieuwe pand is volgens De Munnik makkelijker bereikbaar, met name via het openbaar vervoer. “Dat sluit aan bij onze plannen voor duurzamere mobiliteit van en naar kantoor en onze opdrachtgevers.” Ook het kantoor zelf is duurzamer – het heeft een beter energielabel en de inrichting is duurzamer.

Voorafgaande aan de integratie binnen Eraneos Group groeide Quint de afgelopen jaren al flink – organisch en via twee overnames: eerst Paphos Group in 2018 (60 nieuwe collega’s) en daarna Anchormen in 2020 (55 nieuwe collega’s). Met de laatste overname kreeg Quint de beschikking over een tweede kantoor in IJburg en een kantoor in Groningen.

“Maar beide kantoren in de regio Amsterdam waren niet groot genoeg voor alle werknemers in de omgeving Amsterdam”, zegt De Munnik. Het pand in De Passage is dat wel. “Op één plek kunnen werken is wel zo prettig en efficiënt. Dat bevordert de samenwerking tussen onze teams en verschillende practices.” Samenwerken kan onder meer in de speciale ‘creators space’ die is opgetuigd: “In deze ruimte kunnen we in co-creatie met klanten werken aan concepten en de laatste (IT-)innovaties.”

Eraneos is afgelopen jaar weer gecertificeerd als een ‘Great Place to Work’ en heeft meerdere noteringen behaald in de top adviesbureaus-ranking van Consultancy.nl.