Arcadis ondersteunt Amerikaanse leger met aanleg van infrastructuur

04 augustus 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Arcadis gaat het ingenieurscorps van het Amerikaanse leger helpen met de aanleg van infrastructuur.

Arcadis zal de werkzaamheden verrichten samen met het internationale architecten- en ingenieursbureau Bergmann Associates (Arcadis is penvoerder van de joint venture). Het vers getekende contract met het ingenieurscorps van het Amerikaanse leger levert Arcadis de komende vijf jaar zo’n $25 miljoen aan omzet op.

De twee bureaus gaan hun werkzaamheden uitvoeren voor de Great Lakes and Ohio River Division (LRD), een van de acht permanente divisies van de landmacht. De LRD is verantwoordelijk voor civiele techniek en militaire infrastructuur rond watervoorraden. Ook ondersteunt de divisie het beheer van stroomgebieden en de ontwikkeling van waterbronnen op zijn grondgebied.

Arcadis ondersteunt Amerikaanse leger met aanleg van infrastructuur

Dat grondgebied beslaat maar liefst zeventien Amerikaanse staten. Het betreft een gebied met circa 58 miljoen inwoners dat zich uitstrekt van het noorden van Alabama tot aan de Canadese grens.

De specialisten van Arcadis en Bergmann Associates zullen het Amerikaanse leger in de regio onder meer helpen met het ontwerpen en aanleggen van dammen, dijken, pompstations, bruggen, wegen en kanalen. Daarmee zal de joint venture “de kwaliteit van leven van velen tientallen miljoenen mensen verbeteren”, aldus Arcadis.

De twee samenwerkende bureaus hebben toegezegd om ongeveer 15% van hun werkzaamheden uit te besteden aan kleine ondernemers, waaronder kansarme ondernemingen en andere kleine bedrijven in verschillende sociaaleconomische categorieën.

Expert in waterbeheer

Arcadis zal binnen de werkzaamheden zijn waterbeheerexpertise inzetten, onder meer om de kans op overstromingen te verminderen. “Digitaal versterkte, op de natuur gebaseerde oplossingen zijn kenmerkend voor de waterbeheerdiensten van Arcadis, waardoor we klimaatbestendig zijn en duurzame gemeenschappen over de hele wereld kunnen creëren”, zegt Frank Goossensen, Global Director van de Client Development-unit van Arcadis.

Het is overigens niet voor het eerst dat Arcadis zijn waterbeheerdiensten levert aan de Verenigde Staten: sinds 2022 ondersteunt het de stad Houston met de ontwikkeling van een op maat gemaakt deltaplan. 

Ook het het Amerikaanse leger is een bekende klant van Arcadis. Zo werd het ingenieurs- en adviesbureau (samen met de Britse branchegenoot AECOM) enkele maanden geleden ingeschakeld om grootschalig drinkwateronderzoek uit te voeren op verschillende legerbasissen in de Verenigde Staten. 

Omvangrijker plan

De werkzaamheden van Arcadis en Bergmann Associates zijn onderdeel van een omvangrijker renovatieplan. In totaal trekt het ingenieurscorps van het Amerikaanse leger de komende jaren $200 miljoen uit om de infrastructuur in de Verenigde Staten te verbeteren.

Dat renovatieplan komt op zijn beurt voort uit de Bipartisan Infrastructure Bill, die eind 2021 werd ondertekend door president Joe Biden. Hierdoor zal de Amerikaanse overheid de komende jaren vele honderden miljarden dollars investeren in onder meer infrastructuur, treinverbindingen, elektrische schoolbussen, breedbandinternet en schoon drinkwater.

“Ons werk maakt deel uit van een historische investering in projecten die de veerkracht van gemeenschappen rond de Grote Meren en de Ohio-rivier zullen helpen verbeteren”, stelt Rudy Guichard, directeur van de Noord-Amerika waterbeheerpraktijk van Arcadis. “We hebben een langdurige relatie met Bergmann en zijn verheugd om met hen en onze klant samen te werken om deze transformatieve verandering tot stand te brengen.”