Atos, Capgemini en Ilionx winnen ICT contract bij DNB

23 oktober 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd

De Nederlandsche Bank (DNB) gaat op het gebied van IT consulting en detachering de komende twee jaar samenwerken met Atos, Capgemini en Ilionx. De drie adviesbureaus kwamen tijdens de openbare aanbesteding ‘sourcing van ICT personeel en diensten’ als beste uit de bus. DNB verwacht jaarlijks maximaal €10 miljoen uit te geven aan de inhuur van ICT consultants.
 
De DNB beschikt over een eigen ICT-afdeling maar verwacht de komende jaren opnieuw extern hulp nodig te hebben om de verschillende ICT iniaitieven in goede banen te leiden. In de afgelopen jaren werkte DNB met Ilionx, QNH en Sysqa. Voor Ilionx betekent de gunning een verlenging van de inhuurrelatie. QNH en Sysqa haken af en worden vervangen door de grotere IT adviesbureaus Atos en Capgemini.
 
Op het gebied van strategie en management consulting heeft DNB de afgelopen jaren onder andere McKinsey & Company en Boston Consulting Group ingehuurd. Zie ook het bericht: DNB betaalde Boston Consulting Group €5 miljoen voor fusie advies.

Minicompetitie binen raamovereenkomst

Wanneer DNB behoefte heeft aan een externe IT consultants dan plaatst het een vacature op haar ‘e-Marktplaats’. Atos, Capgemini en Ilionx kunnen dan in een ‘minicompetitie’ uitvechten wie de meest geschikte kandidaat kan leveren.

ICT vakgebiden

Atos, Capgemini en Ilionx gaan DNB diensten leveren op onder andere de volgende vakgebieden: Business Objects (SAP), PeopleSoft, Wall Street Systems Suite, Tridion, Idol, Lotus Notes Domino, Microsoft Windows en Sharepoint, Java (Spring Framework, JPA/Hibernate, Wicket, JSF2, Junit, Scrum), Tomcat, SAS, IBM Tivoli en Websphere, TRIM, Software AG Webmethods, AIX, Solaris, performance en capacity management, audits en systeem- en/of applicatietesten.

ICT functies

De volgende functies en rollen zijn onderdeel van de raamovereenkomst: accountmanager, applicatie-ontwikkelaar/-beheerder, architecten, business analist, ict-beveiligingsmedewerker, gegevensspecialist, exploitatiemedewerker, functioneel applicatiebeheerder, informatiemanager, platformontwikkelaar/-beheerder, helpdeskmedewerker, projectleider, servicemanager, tester en websitebeheerder.