Het Consultancy Traineeship van SeederDeBoer: Mees Hermens deelt zijn ervaringen

21 juli 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eind vorig jaar startte Mees Hermens binnen het Consultancy Traineeship van SeederDeBoer. Met veel plezier blikt hij terug op zijn introductieperiode en zijn ervaringen van de afgelopen maanden.

Zijn start bij SeederDeBoer begon voor Mees meteen goed, met een feestelijke kennismaking met de andere Junior Consultants. “We werden warm ontvangen door de nieuwsgierige collega’s en kregen felicitaties van het leiderschapsteam.”

Na zijn introductieperiode mocht Mees al snel aan de slag met verschillende opdrachten. Zijn takenpakket was de afgelopen maanden divers: zo mocht hij collega’s ondersteunen bij interne klussen en zelfs al een blog schrijven. Verder genoot hij van diverse inhoudelijke vraagstukken, zoals het uitvoeren van een marktonderzoek in de zorg.

Mees Hermens, Junior Consultant, SeederDeBoer

Sinds april zit Mees op een opdracht bij een bank, waar hij zich als Project Management Officer inzet voor de Financial Economic Crime-afdeling. Mees ondersteunt een projectmanager op drie verschillende projecten binnen de bank. “In korte tijd heb ik heel veel geleerd over de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme, de bank zelf en de rol van een PMO”, vertelt hij.

Ook kreeg hij, naast het structuren en faciliteren van de projecten, veel ruimte om met eigen initiatieven te komen, zo vertelt hij. “Deze rol en de mogelijkheden die hierbij horen zijn ideaal voor een eerste opdracht, omdat er volop kansen liggen en je in aanraking komt met alle facetten van projectmanagement.

Inhoudelijk en persoonlijk

Het Consultancy Traineeship bij SeederDeBoer biedt Mees al in het eerste jaar veel mogelijkheden. Zo neemt hij deel aan tal van relevante trainingen, zoals een recente training in projectmanagement die aansluit bij zijn huidige opdracht.

“Gemiddeld is er om de week een dag lang training, variërend tussen erg inhoudelijke trainingen (zoals de projectmanagementtrainingen) en trainingen waarin de nadruk meer ligt op persoonlijke ontwikkeling”, legt Mees uit.

“Wat mij vooral is bijgebleven is de waarde van het starten aan een Traineeship in een lichting.”

Ook voert hij coachinggesprekken, waarin wordt ingezoomd op zijn sterke punten “en hoe ik deze beter kan inzetten in mijn werk”. Verder staat er binnenkort een sessie over diversiteit en inclusie op de planning.

‘Mijzelf beter leren kennen’

De steile leercurve en de variëteit spreken Mees erg aan: “De afwisseling in de aangeboden trainingen en cursussen zorgt voor een afwisseling die voor mij erg goed werkt. Ik heb het gevoel dat ik inmiddels al een grote hoeveelheid belangrijke kennis heb opgedaan over het consultancyvak. Tegelijkertijd heb ik ook mijzelf beter leren kennen”, vertelt hij met een glimlach.

Gevraagd hoe hij de cultuur binnen SeederDeBoer ervaart, laat hij weten dat deze precies zijn verwachtingen heeft bevestigd. “De cultuur binnen SeederDeBoer is open, behulpzaam, sociaal, intelligent, inhoudelijk sterk en bovenal mensgericht. Wat mij vooral opvalt is de mate waarin collega’s betrokken zijn – bij elkaar en bij het bedrijf. Van informatieve avonden tot sportsessies en borrels: alles wordt druk bezocht.”

Plezier hebben en houden

De afgelopen maanden zijn voor de jonge adviseur voorbijgevlogen. “Ik heb veel geleerd over mezelf, verschillende organisaties, het consultancyvak en over collega’s. Wat mij vooral is bijgebleven is de waarde van het starten aan een Traineeship in een lichting. Er is een hechte band ontstaan met de mensen waarmee ik aan het Traineeship begonnen ben.”

Een band die naar verwachting niet zo snel verbroken zal worden. Mees: “We spreken elkaar vaak, zowel op werk als daarbuiten. Naast het voeren van inhoudelijke gesprekken over opdrachten, leerdoelen en perspectieven wordt er vooral ook veel gelachen.”

“Plezier hebben en houden in wat je doet is enorm belangrijk, daar dragen alle SeederDeBoer-collega’s enorm aan bij!”, besluit Mees.