Altran verwacht hoogste winst van afgelopen 10 jaar

17 oktober 2012 Consultancy.nl

Altran is op weg om zijn grootste winst in de afgelopen tien jaar te behalen. Dat zei Altran-CEO Philippe Salle onlangs in een interview met Reuters. De verbeterde financiële prestaties zijn het resultaat van de nieuwe strategische roadmap 2012 - 2015  en diverse herstructurerings-inspanningen die vorig jaar zijn ingezet. In zijn verbeterde financiële positie wil het van oorsprong Franse adviesbureau actief op zoek gaan naar meerdere acquisities.

€64 miljoen winst verwacht in 2012
“Het netto resultaat dit jaar kan onze beste prestatie worden van de afgelopen tien jaar”, aldus de topman. Vorig jaar maakte het bedrijf nog een verlies van €46 miljoen. Dit jaar verwachten analisten een netto winst van €64 miljoen. De operating margin zal naar verwachting toenemen van 8% in 2011 naar 8,5% in 2012. Het gunstige financiële vooruitzicht is tevens zichtbaar in de prijs van Altran-aandelen: sinds het begin van dit jaar is de aandelenprijs met ruim 30% gestegen.

Business meeting - Altran

Plannen voor acquisities
Met de verbeterde financiën verwacht Salle diverse aankopen te doen. “Nu we dit jaar zullen afsluiten met een positieve cash balance, kunnen we een jager op de markt worden, iets dat ik heel belangrijk vind”, liet hij weten. De CEO bevestigde dat diverse acquisities in Europa in de planning staan. De eerste prioriteit is het verlagen van zijn afhankelijkheid van Zuid-Europese markten – in 2011 kwam ongeveer 65% van Altrans omzet uit deze regio. Om hier verandering in te brengen wil de firma zijn positie in Noord-Europa versterken met grote acquisities in zowel Duitsland als Groot-Brittannië in 2013. Daarnaast worden verdere acquisities verwacht in Zuid-Europa en in een van Altrans belangrijkste groeimarkten, India.

Zie ook het bericht: Altran wil sterk groeien en wereldwijd op overnamepad.

Nieuwe strategische koers voor Altran
Na een aantal moeizame financiële jaren lanceerde Altran in oktober 2011 een nieuwe strategische koers. De belangrijkste elementen zijn een focus op zes belangrijke Europese markten, middelgrote acquisities in opkomende economieën en het vergroten van de omzet naar meer dan €2 miljard in 2015, gepaard met een hogere EBITA-marge. Tegelijkertijd besloot Altran om niet-kernactiviteiten af te stoten. In januari van dit jaar werd Arthur D. Little verkocht aan de partners van het strategieadviesbureau en werd Hilson Moran verkocht in het Verenigd Koninkrijk en Italië.

Daarnaast renoveerde topman Philippe Salle (ex-McKinsey & Company) een deel van het MT van het adviesbureau. In de afgelopem maanden voerde hij diverse nieuwe benoeming door, waaronder een nieuwe communicatiedirecteur, inkoopdirecteur en business-developement directeur voor Azië.

Nieuws

Meer nieuws over