Altran benoemt Rieder Kirstan tot VP Development Azie

15 maart 2012 Consultancy.nl

Rieder Kirstan (57) is bij Altran aangesteld als de vicepresident business development Azië. Kirstan, die op dit moment lid is van het Group Management Committee, zal direct rapporteren aan Philippe Salle, CEO van Altran. Zijn voornaamste focus zal liggen op China en India, waar hij leiding zal geven aan de levering van diensten op het gebied van technologie en innovatie.

Kirstan heeft meer dan twintig jaar ervaring in de adviesbranche en werkte onder andere voor Capgemini, Logica en Arthur D. Little.

Kirstan heeft twee focusgebieden op zich genomen. Ten eerste zal hij Altrans internationale producten en diensten uitrollen in de snelgroeiende markten van China en India. Ten tweede zal Kirstan Altrans lokale aanwezigheid opbouwen, voornamelijk gericht op Chinese klanten in de AIT (Automotive, Infrastructure and Transportation) en TEM (Telecoms and Media) industrieën. Daarnaast zal hij verantwoordelijk zijn voor de professionalisering van Altrans offshore-activiteiten in India.

Over Rieder Kirstan
Nadat hij een mastergraad in de wiskunde behaalde aan de Universiteit van Constance begon Kirstan zijn carrière bij een grote softwareontwikkelaar. In 1989 werd hij aangesteld als project manager in de luchtvaartafdeling van Capgemini in München. Daarna bekleedde hij diverse posities, waaronder die van managing director van CMG’s industrieafdeling in Duitsland. In 2003 werd Kirstan senior manager in Arthur D. Little’s Duitse kantoor en in 2005 ging hij in dezelfde functie werken bij een van Altrans dochterondernemingen. In januari 2009, na de fusie van Altrans Duitse dochterondernemingen, werd hij aangesteld als managing director van Altran Duitsland en in 2010 als director van de AIT-industrie.

Nieuws

Meer nieuws over