&samhoud benoemt vijfkoppig bestuur voor drietal boutiques

12 mei 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

&samhoud heeft een nieuw bestuur benoemd, bestaande uit het vijftal Ingrid Smolders, Salem Samhoud, Leonie Arkesteijn, Marcus Vlaar en Jip Samhoud.

Met de komst van het nieuwe bestuur geeft &samhoud het startschot voor de “volgende groeifase” van het bedrijf. De groep bestaat uit drie boutiques – &samhoud, &samhoud asia en &ranj – elk met hun eigen expertisegebied.

“&samhoud is er voor leiders die ambitieuze veranderingen willen realiseren in hun organisatie én hun maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus nemen. Om onze klanten beter en vollediger te kunnen ondersteunen bij het realiseren van hun doelen, hebben we de ambitie om verder te groeien als een familie van consultancy en creatieve boutiques”, aldus Ingrid Smolders, CEO van &samhoud.

Ingrid Smolders, Salem Samhoud, Leonie Arkesteijn, Marcus Vlaar en Jip Samhoud

&samhoud consultancy en &samhoud creative tech gaan verder onder de naam &samhoud. Het bedrijf ondersteunt klanten met (gedrags)verandering en creatieve trajecten op het gebied van onder meer strategie, cultuur, leiderschap en teamontwikkeling, IT transformaties, risicomanagement, brand building en duurzaamheid.

Sinds 2011 opereert &samhoud consultancy ook op de Aziatische markt onder de vlag ‘&samhoud asia’.

&ranj is een expert in gamification en helpt opdrachtgevers met het omarmen van serious games. Het bureau is sinds 2015 onderdeel van &samhoud.

“In onze boutiques staat de specialisatie in (gedrags)verandering en creativiteit centraal, terwijl we belangrijke accelerators zoals kunstmatige intelligentie, tech en data maximaal inzetten. De &samhoud-boutiques zijn gekenmerkt door een hoge mate van vakmanschap en leveren maatwerkoplossingen voor complexe strategische vraagstukken”, zegt Smolders.

Smolders geeft per 1 mei als CEO leiding aan de groep. Ze neemt de functie over van Salem Samhoud, die &samhoud ruim 34 jaar geleden oprichtte en zich nu meer gaat richten op het najagen van groeikansen.

Salem Samhoud: “Ik ben heel enthousiast dat Ingrid de rol van CEO op zich neemt. We werken inmiddels 22 jaar samen en ik heb er veel vertrouwen in dat zij &samhoud naar de volgende groeifase kan leiden. Ik ga zelf met evenveel energie door en zal me nog meer richten op waar ik goed in ben.”

Ook de andere drie bestuursleden zijn allemaal afkomstig uit de eigen gelederen. Leonie Arkensteijn is de voormalig managing partner van &samhoud consultancy, Jip Samhoud (de zoon van Salem Samhoud) is de oprichter van &samhoud creative tech en Marcus Vlaar is de medeoprichter van &ranj.