Aart Willem Saly en Anita Mikulic partner bij Vintura

05 april 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vintura heeft twee nieuwe partners benoemd binnen zijn Nederlandse kantoor: Aart Willem Saly en Anita Mikulic.

Beide nieuwe partners werken al jarenlang bij het adviesbureau voor de zorg- en farmasector. Ook waren ze allebei eerder actief voor een Big Four-kantoor.

Aart Willem Saly brengt meer dan twee decennia management consulting-ervaring mee naar zijn nieuwe partnerrol. Hij is gespecialiseerd in onderwerpen als strategie, scenarioplanning, organisatieontwerp en -ontwikkeling, fusie-integratie en innovatie, met een focus op klanten in de gezondheidszorg.

Aart Willem Saly en Anita Mikulic - Vintura

Voordat Saly zich in 2016 aansloot bij Vintura werkte hij meer dan 15 jaar bij EY-Parthenon, Nolan, Norton & Co, IBM Consulting en PwC. Daarvoor promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit op het gebied van strategisch management. Zijn proefschrift schreef hij over corporate ondernemerschap.

“Met vier jaar bedrijfskundig onderzoek en meer dan 20 jaar strategie-consulting heb ik een brede ervaring opgebouwd, van strategiebepaling tot -realisatie en van fusie tot reorganisatie”, geeft hij aan. “Gedurende het advieswerk heb ik geleerd dat een goede aansluiting op de ambitie, passie en capaciteiten van de klantorganisatie vaak belangrijker is voor het resultaat dan de laatste optimalisatieslag in het ontwerp van de strategie of organisatie.”

Anita Mikulic maakt sinds begin 2019 deel uit van Vintura. Ze kwam over vanuit Deloitte, waar ze in 2012 begon en de laatste vijf jaar actief was binnen strategietak Monitor Deloitte. Eerder werkte ze voor de GGD Rotterdam Rijnmond en voor de gemeente Spijkenisse, waar ze zich richtte op jeugdzorg.

Het was bij de gemeente waar Mikulic haar “hart verloor aan het sociale domein”, zo vertelt ze. Ook bij Deloitte richtte ze zich op het brede sociale domein. “Ik heb vanuit de publieke strategie- en innovatiepraktijk projecten uitgevoerd voor Rijksoverheid, gemeenten en zorg- en onderwijsinstellingen.”

In haar werk zet ze graag in op brede samenwerking om zorginstellingen, gemeenten en verzekeraars te ondersteunen in sociale en technologische innovatie. “Het ontwikkelen van gedragen oplossingen voor complexe problemen in het sociale domein vanuit een zorghart en een businesshoofd is waar ik naar streef.”

Gérard Klop, oprichtend partner bij Vintura, reageert verheugd op de partnerpromoties: “Het is met grote trots dat we Aart Willem en Anita verwelkomen in ons partnerteam. Ze hebben zich onderscheiden door hun vermogen om de mensen om hen heen te inspireren. Hun harde werk en inzet om het bedrijf op te bouwen blijkt uit de impact die ze hebben gemaakt op klanten en collega’s.”

In mei vorig jaar sloeg Vintura de handen ineen met Cepton, een gelijkgestemd adviesbureau in Frankrijk. Beide adviesbureaus opereren onder hun eigen merk, maar werken in toenemende mate samen aan gezamenlijke klantopdrachten en denkleiderschap. De twee bedrijven maken deel uit van AmerisourceBergen Group, een wereldwijde leverancier van oplossingen voor de farmaceutische, biotechnologische en medtech-industrie.